Platt fall...

Idag har jag haft stalltjänst hela dagen sedan hem och visade lägenheten. Han var intresserad men en sak dök upp som gjorde att han inte kan bli lägenhetsägare... Suck.... Platt fall igen. Varför kan ingen ringa som är seriös på riktigt?

Nu sitter vi och dricker älsklingens hemmagjorda glögg och äter Annas pepparkakor med Kavlis mjukost med ädelost och whiskey smak. Supergott faktiskt! Kommer bli nya julfavoriten :) Bundar man kan man låtsas att det snart är jul och att vi snart får flytta in!

I morgon ska vi försöka laga min bil. Vet inte om mamma ska till loppisen i Ockelbo igen. Isof lär man väl följa med :) Men bilen får bli prio ett i morgon. Den ska ju besiktas på fredag...

Älsklingen var och köpte ett sourrandsystem i fredags så nu ska vi titta på en film. Försökte med en innan också men då somnade jag istället, men nu är jag lite piggare och kanske lyckas se en hel film :)

Kram! ♥

Orolig själ?

Oj vilka humörsvängningar jag haft idag. Inte bra alls. Tur att man har en förstående sambo som säger de rätta orden :)

Sitter hemma hos mamma och har käkat tacos. Kikar på Idol och dricker vin. Var superlänge sedan. Kämmer mig nästan salongsberusad på ett glas. Älsklingen kommer strax och hämtar mig. Han har varit och tränat. Blir tidig kväll för jag har stalltjänst i morgon. Känns lite drygt men det brukar ju gå fort. Ska försöka hinna klippa hästen i morgon så kanske han blir ännu piggare. Gick rätt bra att rida idag, men fort jag blir trött tar han chansen att slippa. De där situpsen som Fia tjatar om är kanske inte så dumt att börja med ändå...

Idag har handpenningen förts över :) Känns jättebra. Längtar längtar. Känns så underbart att bli husägare med mitt hjärta. Är så otroligt kär :) Han är bara för bra att vara sann. Är så lycklig ihop med honom och saknar honom när han inte är nära. Underbar känsla.

I morgon efter stalltjänsten kommer en man och kikar på lägenheten. Håller tummarna att han fastnar för lägenheten och föreningen godkänner den. Uscha mycket som ska klaffa... Lite nervöst faktiskt. Skulle kännas så skönt att få den såld så man inte kommer stå där i januari med två hyror... Men det visar sig. Det får vi lösa då isof... Dumt att oroa sig i onödan ju...

Känns super att det är helg nu iaf. På söndag blir det laga min bil för den ska besiktas nästa fredag. Kan ju alltid hoppas att det inte är allför stora fel på den...

Uscha var negativ jag känner mig nu. Oroa sig i onödan ska jag ju sluta med :)

Kramar! ♥

I morgon ska vår hitills dyraste räkning betalas

I morgon ska handpenningen betalas :) Då kommer 10% av huset vara vårat! Varje dag är en dag närmare inflyttning. Känns så underbart. Längtar så mycket att få packa ner sakerna här och sedan packa upp där borta :)

Har fyndat massa möbler nu som ska målas. Har gjort ett till superfynd. Köpte ett bord med 8 stolar till på Blocket.se för 2000kr. Skivan ska bara målas om sedan får vi en sådant matgrupp vi letade efter från början. Kommer bli jättebra. Iaf i min hjärna är det snyggt :)

Var till IKEA efter vi var till banken i tisdags och shoppade på oss lite smått och gott. Roligt att gå där och fundera vad vi ska köpa nästa gång.

Nu på inköpslistan i möbelväg är en ektorp fotölj, en helkropps-spegel, någon bra byrå till vardagsrummet och ett antikt soffbord. Sedan finns det såklart fler möbler som behövs men vi får försöka köpa på oss när vi hittar. Vi letar på Blocket och på loppis.

Idag fick jag reda på min lönehöjning. Blev några kronor iaf :) Kommer behövas nu... Efter jobbet åkte jag till stallet. Han kändes riktigt bra :) Gisze hoppade igår och var så duktig. Inte sett honom hoppa så högt innan. Skulle vara för ett år sedan när jag själv hoppade... Matte har verkligen gjort ett bra jobb.

Nu har vi käkat och glor på TV. Ska kika på någon film nu sedan blir det krama kudden. Känner jag mig själv rätt blir det kanske läsa lite bok istället. Som sagt varje ny dag är en dag närmare flytt! :)

Kramar! ♥

Kan inte sova...

Vad drygt det är när man inte kan somna för tankarna virvlar runt runt i huvudet. Möblerar huset om och om igen i hjärnan. Roligt men enerverade för det kommer säkert inte alls se ut som jag föreställer mig det.

Igår var det en toppendag med en roadtripp med älsklingen. Var bla runt på olika loppisar. Köpte en till silverbricka och en stålställning till en lampskärm. Fanns ett jättefint hörnskåp men vi får nog lugna ner oss med stora möbler till vi vet om det får plats. Vi köpte även ett vitt underlakanlakan på Dollarstore.

Det bästa fyndet hittade vi på hemma hos Hendriks pappa. Vi var dit och fikade på kvällen. När jag kom in i hallen stod en jättefin kökssoffa där! Han sade att det var helt OK om vi tog den och jag fick måla den vit. När vi kom in i vardagsrummet stod ett jättefint klädskåp där som vi också fick ta. Skulle vilja ha det i hallen och hänga ytterkläder i, så det är bland annat det skåpet som jag flyttar om i huvudet...

Vi var till pappa på morgonen och kikade på en annan hallmöbel som jag tror ärvt av någon gammal släkting som skulle bli fin vit. Skulle vara super om båda fick plats och sedan kanske min betjänt eller vad det heter. Tror ju inte att gäster öppnar ett skåp för att hänga in sina ytterkläder i... Men jag kan ju ha fel, annars får man väl lära dem :)

Idag kommer mamma och hämtar upp oss så ska vi fara till en stor loppis i Ockelbo. Är fortfarande ute efter ett matsalsbord med minst 6 stolar. Kanske hittar vi det idag. Senare på eftermiddagen kommer Hendriks mamma hit med familj och hälsar på. Blir trevligt. Ska försöka hinna baka ihop något gott och kanske en tacopaj till mat. Får se vad det blir.

Nu ska jag iaf baka någon sorts kaka. Kanske hinner lägga sig en stund efter det igen innan det är dags att byta om och äta frukost.

Kramar! ♥

Snart husägare!

Ojojoj nu är vi ett steg närmare :)
Var till mäklaren och skrev avtal idag.
Huset gick igenom besiktningen utan några större anmärkningar. Iaf inget som vi inte visste om tidigare.

Efter vi varit till mäklaren var vi förbi vår bankman och bestälde tid. Handpenningen ska föras över senast fredag... En riktig mysfarbror var det. Känns helt okej att byta bank när man får det bemötandet. Fira gjorde vi med att käka lunch på Malaysia:)
Innan vi åkte hem gick vi in i lite inredningsaffärer. Köpte bland annat sängkläder på Hemtex på rean. Var vitt med rött mönster. Ser ut som en kökshanduk. Åkte ävern förbi Ånyo. Köpte en silverbricka eller vad man kan kalla det, en silversockertång (tror jag) och tre olika böcker med gammal text. Kommer nog bli snyggt någonstans i det nya huset :)
Har passat på att kolla in väggar hur man kan möblera och mätt fönstren. Funkar bra att köpa gardiner som är 240cm och sedan fålla dem. Å Vad skoj det ska bli!

Dags att byta om och åka till stallet. Rider dressyrspecial halv 6. Efter det ska jag hem och byta om sedan hem till Linnéa som fyllde 25år i onsdags.

I morgon blir det en sväng till IKEA och runt på olika loppisar för att leta matsalsbord och stolar.

Kramar! ♥ 

Ett steg närmare :)

Deras hus gick igenom besiktningen så i morgon är det "vårat" hus tur!
Håll tummarna!

Funderar på att baka lite muffins att ta med och fika på efter besiktningen och innan det är dags att skriva. Vi ska diskutera inflyttningsdatum mm innan :) Superskoj. Hoppas att de får tidigare inflyttning så vi kan flytta in innan jul... Fördelen om det blir senare datum kanske någon vill köpa min lägenhet... Ser trögt ut nu med den försäljningen. Väntar en vecka till innan jag kontaktar någon mäklare...

Idag har jag jobbat och varit till stallet. I morgon tog jag ledigt. Kanske firar i morgon med att gå ut och käka :) Passa på innan man blir helt barskrapad. Finns massvis som man vill handla :)

Nä nu ska jag kika lite på IKEA och sedan kanske slänga ihop något fika.

Kram kram! ♥

Spänningen stiger!

nerverna lika så... :S

Mycket har hänt de sista dagarna på husköparfronten.

Har kikat på ett hus i Östanå och lagt ett bud. Nu är det klart att vi ska få köpa det och på fredag ska vi skriva om nu deras hus som de ska köpa går igenom besiktningen som sker i morgon. Håller tummarna så de vitnar.
Det vi skriver på då är att vi ska köpa huset om det går igenom besiktningen. Detta gör vi klockan 12 och direkt på morgonen kommer det en besiktningsman och besiktar "vårt" hus. Hoppas att båda husen går igenom utan större skador :S

Ska bli så kul att få flytta! Huset är verkligen superfint. Kommer bli så himla bra. Man trivs bara man kommer in genom dörren. Mamma, Janne och lillebror följde med och kikade på det i måndags och de tyckte också att det var jättefint :) Skönt att höra att de inte tycker att man gör bort sig när det är så mycket pengar man lägger ut. 

Problemet som kommer om vi köper huset är ju att få min lägenhet såld. Satt ut den på blocket.se i söndags kväll men inget har hört av sig... Inte ens ett skambud har jag fått :( Får kanske anliga mäklare ändå...

Idag har jag varit ledig. Passat på att klippa och slinga håret. Blev bra faktiskt. Sedan har jag handlat. Tänkte göra tjockpannkaka och ärtsoppa idag. I morgon blir det korv i ugn och mos.

Nu ska jag gå ner i tvättstugan och slänga i två nya omgångar tvätt.

Kram kram! ♥


En stortånagel mindre :S

Nu är den borta! Skulle gjort det för länge sedan men inte blivit av men idag hade jag inget val :S
Bäddade sängen, tog ett steg bakåt och lyckades fastna och slita loss den, nästan iaf. Satt bara fast i nagelroten eller vad man kan kalla det. AJAJAJAJAJ! Fick ringa syster yster och berätta att vi måste till hälsocentralen för att min nagel stod rakt ut. Uscha. Försökte att få bort den själv men gav snabbt upp. Behövde bedövning kände jag.
Ringde till häslocentralen och fick vänta 4 timmar innan jag fick en tid.
Sara fick vara chafför :) Fick åka utan strumpa och foppatoffler.

Väl inne hos doktor Evert fick jag en spruta som han lade bedövningen med. Attans vad det gjorde ont! Nästan ondare än när nageln bröts uppåt. Kändes som om nålen gick rätt genom tån! Sedan lade han bedövning på två olika områden på tån. Ajajaj! Sara fnissade och sade att hon kom ihåg att sprutorna gjorde asont. Tur att hon ljög och sade att det inte kändes något innan. Sedan fick hon hämta papper så jag kunde torka bort blodet som kom ut sticken.

Ganska snabbt värkade bedövningen och jag kunde röra nageln utan att det kändes. Var en sådan där pirrig kännsla som när man får bedövning av tandläkaren...

Efter några minuter och Evert tillbaka med en sax! Hjälp tänkte jag. Han sa att han BARA skulle känna och frågade om det kändes när han rörde nageln. Nej sade jag och tittade på Sara. Det slutade att kännas i nageln och när jag tittade tillbaka på Doktorn var nagel borta! Jäklans vilken pedagog :) Kändes inte alls.

Planerna för dagen var ju shopping så fort nageln var borta åkte vi hem till lägenheten och bytte om. Fick åka till Valbo med foppatofflor. Fick inte på mig några andra skor för bandaget runt tån är så tjockt... Kändes mindre skoj att gå runt i Köpis med knallgula tofflor. Bandaget ska sitta på två dagar innan jag kan ta av det. Suck...  Men det är skönt att det är gjort för den nageln var ju inte riktigt bra innan jag fastnade. Hoppas på att det växer ut en snygg nu då :)

Shoppade iaf en scarf och knästrumpor med rosett bak på Gina Tricot. Tycker det kan vara snyggt att ha över strumpbyxorna om man har stövlar så själva rosetten syns. Köpte över öven en acetonpenna på Kicks.

Nu ska vi åka till Kurras på idol och tacomys. I morgon blir det sovmorgon vill jag lova. Blir skönt det. Känns som det var så länge sedan jag och älsklingen hade en riktig sovmorgon ihop. Blir frukost med ägg har jag bestämt. Så gott med ägg till frukost.

Dags att stänga ner, byta om och fara.

Kram! ♥

Spotify!

Nu har även jag fått Spotify. Känns bra att få vara lite inne :) Syster yster är hemma en kortis från Luleå. Gissa vem som uppdaterat mig :) Tusen tack för hjälpen!
Lyssnar på Lady Gaga och försöker samla kraft i att vika lite tvätt innan jag lägger mig. Är ledig i morgon och älsklingen är ute med jobbet... 

I morgon blir det lite shopping med syster yster, sedan derssyrspecial och tacomys framför idol. Hela dagen planerad :)

Idag har jag jobbat, hämtat upp syrran och åkt till stallet. Hon som ridit på Gisze idag. Gick faktiskt bra på slutet. Så duktig så.

Blivit lite inspirerad av henne. Hon tränar som en tok och tänker på vad hon äter. Fått så fin kropp så! Måste ta tag i mitt liv också... Uscha börjar bli bra sunkig nu på alla håll och kanter...
Dags för skärpning Emelie!

Dags för att vika lite tvätt och sova. Får se när älsklingen kommer hem så man kan få den obligatoriska godnattpussen!

Kram! ♥

Julgransmatta från RUSTA 79:-


Hockey och pizza

Blir en bra avslutning på tisdagen. Brynäs möter HV71. Håller tummarna för Brynäs!

Idag har jag ridit för Fia. Har man fått lite mer att tänka på. Hon tyckte iaf att jag blivit stadigare i kroppen och bättre kontroll på den, alltid något. Hästen gick sådär. Har känts bättre men förhoppningsvis leder det ett steg framåt...

Efter det stressade jag hem, duschade, bytte om och åkte till Gävle. Hade planeringsdag med arbetslaget. Var hemma hos en arbetskamrat i hans nybyggda hus. Luktade så gott! Kommer säkert lukta precis lika i mamma och Jannes nya hus.

Förhoppningsvis är det innom snar framtid man skulle kunna ha planeringsmöte hemma hos oss i något hus. Skulle vara så skoj. Hade inte varit helt fel att ha ett hus till jul så man skulle kunna samla hela tjocka släkten där :) Skulle vara så mysigt. Bor man stort skulle man ju även kunna låta dem sova kvar så man kan äta rester till frukost dagen efter. Vilka drömmar jag har, någon gång kanske de slår in :) Appro på det med jul. Såg en vit julgransmatta på RUSTA. Rätt fin faktiskt. Här i lägenheten får vi inte plats med en julgran men i hus så. Då blir det en julgran med vita och silver kulor. Kanske man lyckas göra några strutar av gammalt textat papper (typ ut en gammal bibel eller bok) och kanske "polkagriskryckor". Haha måste flytta för den saken skull!

Nu väntar vi på att pappa och lillebror kommer hit och tittar på matchen. Pappa ska köpa med pizza. Blir tokgott. Inte ätit det på väldigt länge. Han skulle köpa med från Verona. Tror de har stans godaste pizzor faktiskt.

Dags att stänga ner och fokusera lite på matchen. Känner jag mig själv rätt kommer jag nog läsa bok snart :)

Kramar!♥

Pappabesök

Kvällen avslutades trevlig med ett besök av pappa. Roligt när folk kommer och hälsar på. Dags att börja göra snyggt hemma så man inte får panik om någon kommer oamäld.

Idag har jag jobbat sedan varit till stallet. Var rätt nöjd med hästen på slutet. Passade på att städa lite i stallskåpet innan jag åkte hem. Smörjde tränset och två grimmor. Måste göra det oftare...
Dagen har verkligen flygit iväg.

Nu är det dags för tandborstning och sovning. Riktigt trött.
I morgon är det Fia-träning sedan planeringsdag med arbetslaget. Blir trevligt det. Förhoppningsvis kanske den avslutas bra också förutom att det blir hockeykväll! Kommer nog att läsa bok skulle jag tro men som sagt trevligt med folk här hemma :) Skulle vara ännu roligre att bjuda hem folk om man skulle bo i ett hus. Vem vet kanske inte är så längt borta. Håll tummarna!

Kram!♥

Söndag

Denna söndag har faktiskt känts väldigt lång. Hunnit med en hel del.

Vaknade i skaplig tid, läste lite bok och fixade frukost.
Efter frukost gjorde vi oss i ordning och åkte ut på en tur med bilen. Vi tänkte åka mot Valbo men vi åkte gamla vägen dit och utforskade Forsbacka lite. Hamnade tillslut i Bovik och kom då ut på Årsundavägen. Jag som trodde vi skulle komma ut i Valbo...

Sluta med att vi åkte förbi Uvnäs och kikade på garaget som ploppat upp som en svamp. Blir fint det med. Ändå är det svårt att se det hela klart. En sak som är en klar nackdel är att de kommer att få skotta mycket snö... Men det är det nog värt med detta läge! Kommer nog bli en hel del bad och lapa sol där, både på den stora bryggan och den egna sandstranden :)

Efter det åkte vi och kikade på Göransson Arena. Hade inte varit in i den förut. Där spelades det bandy. Gick även över i hockeyhallen och kikade på en period när knattarna lirade hockey, Sif mot Brynäs. De är ju bara för söta när de tar i allt vad de har och ramlar om vartannat.
Sista stoppet blev ICA.

Nu har vi lagat mat och käkat. Hendrik gjord en jättegod chiligryta med stark korv, köttfärs, bönor mm. Jag fixade riset :) Tycker jag är en bra arbetsfördelning. Hade tänkt att plugga lite nu, baka en bananpaj och sedan blir det nog att kika på en film. Lagomt jobbigt för att vara söndag :)

Kram kram!♥



Var är lussekatterna?

Sitter och dricker glögg :) Hade en flaska lättglögg kvar från förra året. Smakade riktigt bra men jag saknade lussekatterna. Blundar man käns det som lucia! Kommer gå tokfort dit.

Idag har jag mamma och Hendrik varit till Rättviksmarknaden över dagen. Tror det är första gången vi inte bor i husvagn där på ca 10 år eller nått sånt. Kändes iof rätt bra att åka hem för det var tokkallt och regnade. Var risk för snö till och med. Hann dock göra lite fynd, både på loppis och bland marknadsstånden. Köpte två "silver"fat, ett att sätta min glaskupa på som jag fick av mormor eller något annat och det andra ska stå i min tallrikshylla som jag dock inte hittat än :) Sedan köpte jag en gammal senapsburk att ha hemmagjord senap i vid jul. Så nöjd :) Satt och kikade på bloggar där de visar sin vita inredning så man blir aldeles sjuk. Vill också ha så... Blir så inspirerad att leta loppisfynd!
Bland de andra stånden köpte jag de obligatoriska strumporna. Köper ca 10 par både höst och vår och ändå har jag aldrig några strumpor! Hur går det till? Nu har jag iaf 13 par svarta strumpor i lådan :) Sedan fick ett underställ, en stickad svart tunika, överdragsbyxor med dragkedjor längst sidorna på benen följa med hem. Riktigt nöjd med mina fynd.

Igår var vi och kikade på ett nytt hus. Det var bara för bra för att vara sann! Tokrustat bara att flytta in. Allt var nästan vitt! Precis som jag vill ha det. Risk är att det kommer bli dyrt men vi kommer att lägga ett bud iaf. Sedan är det bara att hålla tummarna :) Men sådan tur har man bara inte. Har redan "flyttat" in i mina tankar dumt nog. Ni som känner mig vet ju att jag är väldigt impulsiv eller vad jag ska kalla det... Kommer inte på något bättre ord för tillfället.
Får vi inte det huset är det väl inte meningen det heller. Rätt som det är dyker det upp.

I morgon blir det sovmorgon vill jag lova. Borde försöka fixa min bil också. Dags att besiktiga den. Tycker det var nyss...

Nu ska jag nog läsa lite bok. Håller på att läsa Hypnotisöern av Lars Kepler. Kommit ca 1/3 men den är spännande. Har ju snöat in på sanna hemska historier men skoj att läsa något annat också. Har ju inte läst på flera år, men började igen i somras. Mycket bättre än att kika på tv. Bara skit på den numera, förutom Grays Anatomy på onsdag kvällar :)

Dags att stänga ner, läsa lite sedan sova. Ny dag i morgon!

Kramar!

RSS 2.0