Tjusigt det blev! Smile ;)


Obligatoriska före och efterbilden när man testar mina värmespolar ;)


Säkerheten kommer först :) Hejja Sverige!


Häääärligt!


Husvagnssemester!


Monstret


Mys med Ben&Jerrys

Passar på att mysa lite med Älslingen och Ben&Jerrys. Kommer att kännas konstigt att vara borta från älsklingen flera dagar:( Kan ju vara mysigt att få längta lite också, för det kommer jag garanterat göra :)

Åker om inte alls många timmar nu. Packat klart (tror jag) och vägt väskan. Tycker inte alls att jag har mycket med mig men väskan vägde lite över 15kg som var max. Packade ur lite och toppade i handbagaget i stället. Någon annan i personalen får ta presenten som ska med. Gissar att de manliga lärarna kanske har lite mindre packning med :) Vågar inte testa att ha en present i handbagaget...

Efter stallet åkte jag och Hendrik förbi Uvnäs och kikade hur det går med husbygget. Händer så mycket när man inte är där så ofta. Värsta blåsten var det. Kanske enda nackdelen att bo vid vattnet skulle jag tro. Fikade lite på Kurras efteråt. Jag hade bakat med mig en kaka som jag beskrev förut med banan och jordgubbar i. Superbra kaka som går fort att göra och man kan tydligen ha i vad som helst och ändå smakar det riktigt gott :)

Efter besöket på Kurras åkte vi och handlade det sista till resan, bla frukost att ta med i morgon. Svängde förbi Sofia och hämtade upp min digitalkamera. Linnéa tyckte jag skulle knäppa lite kort. Får se om det blir av bara. Så dålig på det där med att ta kort.

När jag stoppade i telefonen för att föra över lite ny musik passade jag på att föra över lite kort från telefonen till datorn. Ska lägga upp dem fort jag bloggat klart så får ni se lite biler av min sommar :) Vissa kort bättre än andra. Älsklingen har mer kort på sin telefon.

Nu har jag gjort ordning macka att ta med i morgon, packat klart, laddat på pengar på telefonen, telefonen och kameran är på laddning, alarmet påsatt, kom ihåg lapp skriven och sitter på ytterdörren, kläder för dagen framlagd, passet ilagt i handbagaget, räkningar betalda. Något jag glömt? Det visar väl sig isof. Huvudsaken man har med sig pass och pengar. Resten löser väl sig isof.

Uscha vad klockan springer iväg. Dags att ladda upp lite biler sedan ska jag nog försöka sova. Kommer nog bli svårt men måste ju. Klockan ringer 3.20. Skulle skaffat en nackkudde till allt vårt bussåkande... Synd att man inte tänkt på det tidigare. Lika så sällskapsspel. Har iof lånat två böcker av mamma. Får duga.

Sköt om er och god natt!
Får blogga när jag kommer hem!

Kramar!♥

I morgon bär det av till Polen!

Oj vad fort detta har gått. I morgon åker vi. Känns inte så. Har inte börjat packa ens. Dumt kanske. Måste tvätta lite kläder också som jag tänkt ha med. Vi åker klockan 4.30 från resecentrum. Gissa om man kommer att vara trött. Kommer bli en hel del bussåka. Först buss till Skavsta, sedan 3 timmarns bussresa från flygplatsen i Polen till Katowice där vi ska bo. Kommer nog bli skönt att vi får eftermiddagen fri. Kanske man kan vila en stund innan middagen. Måste komma på något bra att ta med som frukost för man kommer nog inte få i sig så mycket mat så tidigt på morgonen. Tror jag tänker tvätta håret ikväll innan jag lägger mig och plocka fram kläder så det bara är att kliva upp. Tror jag åker i någon träningsoverall. Något som inte trycker på magen iaf :)

I Polen kommer vi dag två att besöka Auschwitz koncentrationsläger. Blir nog en upplevelse. Får se hur man reagerar. Under resten av dagarna vi är där ska vi besöka Sandvik som håller till där, en teknisk skola, en kyrka, saltgruvor samt lite shopping i Krakow. Har inte växlat in några pengar så om jag hittar något får man hoppas att de tar kort. Vi kommer även att få lite fickpengar av skolan som ska räcka till luncher som kanske även räcker till något liten pryl om det skulle vara så.

Denna dag är planerat. Nu ska jag ner och slänga i tvätt, sedan blir det nog frukost. Jag somnade rätt tidigt igår. Tror hon var före 10. Helt slut efter att ha jobbat en vecka, ridit dressyrspecial och ätit pizza från American Take Away. Super gott. Älsklingen vill kanske iof sova ett tag till. Efter det ska jag nog ta fram en väska och börja packa lite. Sedan ska jag till stallet.

På kvällen blir det nog mest ta det lugnt, kanske äta något gott och lägga sig. Måste nog kliva upp senast halv 4 för taxin kommer och hämtar mig fem över fyra och skjutsar mig till resecentrum. Skönt för Hendrik att kliva upp och skjutsa när han ska iväg och jobba sedan. Skolan bjuder på taxin också så då blev det ett lätt val. Kvart över fyra är det samling. Får se om alla får kliva ombord på bussen eller om några är påverkade av alkohol och får stanna hemma. Det kommer att vara en helt alkoholfri resa. Kommer vi på någon som dricker får den personen betala sin egen flygbiljett hem till Sverige plus en lärares. Så man kan ju hoppas att de håller sig i skinnet.

Dags att sätta fart. Kanske uppdaterar lite senare om jag får tid över.

Kram så länge! ♥

Ensam hemma

Inte van att vara själv hemma. Älsklingen är på grillkväll med hans jobb. Får se när han kommer hem och smyger ner i sängen. Jag tänkte borsta tänderna nu och sova. Helt slut. Torsdag eftermiddag har jag lektioner från efter lunch till 16.40. Det känns lär jag säga. Iaf när det är något fel på ventilationen också. Hade en lektion på förmiddagen också. Himla skillnad att ha 16elever per gång i livskunskap eller ca 30 elever i naturkunskap...

Efter jobbet åkte jag till stallet och red ut med Cornelia. Anmälde precis till dressyrtävlingen i Söderhamn 12-13 september. blir mysigt att åka iväg på tvådagars igen med tjejerna.

Mat fick jag hemma hos mamma. Skönt att slippa laga. Hade tänkt göra något med röda linser om jag lagat mat hemma. Måste börja tänka smalare, iaf på veckorna :)

I morgon är det äntligen fredag! Blir jobb, dressyrspecial sedan massa mys! Längtar verkligen till lördagens sovmorgon. Får passa på att sova ut då för klockan 4.30 på söndag styr bussen mot Skavsta och sedan planet till Polen. Blir spännande. Måste försöka hinna tvätta bara. Får se när man har tid med det och tvättstugan ledig. Krisar det får jag tvätta på Kurras.

Nu ska jag stänga ner detta och krypa ner.

Dröm sött!
Kram! ♥

Simmat!

Nu på kvällen har jag och Vickan varit duktig och simmat. Vet itne vad jag lyckas med men har fått så himla ont i tummen! Superont gör det! Går säkert över snart...

Älsklingen jobbar över ikväll. Får se när han kommer hem. Börjat rota fram matvaror i frysen. Vi hade tänkte göra något asiatiskt men vi träffades inne i Gävle idag och lunchade ihop på en asiatisk restaurang så då vill jag käka något annat nu. Tror det får bli lite kyckling och kassler som jag hittade i frysen. Kanske slänga in det i ugnen tillsammans med morätter och lök och potatis om den är okej. Den har legat i kylen rätt länge, annars får det bli makaroner till toppat med lite sweet chilisås :) Tråkigt att göra mat och äta själv... Man har ju blivit bortskämd att ha en sambo :)

Annars idag var jag till skolan och lyssnade på föreläsningen om Auschwitz som vi ska besöka i Polen. Efter det åkte jag in till Gävle och lunchade med älsklingen och shoppade lite innan jag åkte till stallet. Köpte träningsbyxor och trosor på HM och tre linnen från Gina. De kan man ha både till träning och till vardags. Väldigt mycket bas över dem.

Dags att vika ihop tvätt som vi tvättade för någon dag sedan men inte orkat tagit tag i efter det blir det matlagning. Klockan 8 börjar det en film, Linas kvällsbok. Tror den kan vara skön att vila ögonen på tills älsklingen kommer hem.

Linnéa, korten kommer så fort Hendrik fört över dem på en USB :)

kramar!♥

Inget hus nu heller

Tror inte det är meningen att vi ska bo större... Var på husvisning idag. Såg jättefint ut men planlösningen var inte alls som man tänkt sig. Badrummet uppe var jättelitet och var inne i sovrummet. Svårt att bygga ut det och få det större om man inte offrar det enda sovrummet. Sedan var diskbänken nere jättelåg... Nej vi får leta vidare.

Nu råkade jag radera bort allt jag skrev. Orkar inte skriva om det. Handlade iaf om söndagen, att jag och mamma hittade fem kantareller. Får göra ett bättre försök när trattkantarellerna blir "mogna" :) Sedan köpte jag ett regnställ i Valbo och på kvällen red jag barbacka.

Lördag kväll käkade jag hamburgare med tjejerna på Monroes och efter det spelade vi Nintendo wii som Vickan hade. Bowling var det, gissa vem som vann! :)

Nu ska jag sova. Har varit så trött på sista tiden. Till och med eleverna märker det, så det är illa.

I morgon är jag ledig men måste till jobbet på förmiddagen. De ska prata om Auschwitz besöket vi ska göra i Polen. Kommer bli intressant. Sedan ska jag luncha med Hendrik i Gävle och shoppa lite inför resan. Måste ringa löneavdelingen också och skälla. Fått för lite lön denna månad. Inte bra när man ska betala in ridräkningen...

Linnéa, i morgon kväll kommer det kanske bilder ;)

Sov gott!
Kramar♥


Slut som människa!

Nu är jag riktigt trött. Har haft stalltjänst. Kändes som det hela tiden var något som skulle göras. Inte van att ridskolehästarna ska in. Snart är det höst och det blir vardag. Gick rätt bra att rida idag iaf. Var glad att jag gjorde det på förmiddagen annars hade han nog fått vila. Galoppen känns bäst. Traven börjar kännas bättre den också iof. Vi laddar inför Söderhamn! :) 

Älsklingen har varit och spelat fotboll så han stukade foten. Blir ingen  svampplockning i morgon då :( Jag som längtar... Kanske mamma vill följa med? Skulle behöva åkt till Valbo också. Vill ha ett nytt regnställ så det gamla kan vara kvar i stallet så man slipper ta hem och tvätta det varje gång man använder det där. Köpte en stallgrep idag på Lantmanna. Kanske får räcka med inköp nu innan man får lön. Borde gå in på Nordea och kika om det finns några pengar kvar :S

Nu ska jag dusha. Har kvällsfodringen klockan 7 sedan ska jag träffa tjejerna på Monroes. Blir mysigt. Antar att vi går hit sendan så jag borde tvätta och kanske baka ihop en kaka :) Roligt att de vill komma fast vi bor så trångt. Längtar till den dagen man får flytta större.

Dags att rycka upp sig innan man somnar.

Kram! ♥

Äntligen fredag!

Åh vad skönt att det äntligen är fredag! Veckan har varit supertuff. Dagarna går i ett. Man kliver upp, jobbar, åker till stallet, sover, sedan börjar det om igen. Har helt enkelt inte orkat blogga. Har inte ens slagit igång datorn på kvällen.

Kollade precis vad jag bloggade om sist. Var verkligen jättelänge sedan jag bloggade! Måste ta mig lite tid att lägga ut korta inlägg iaf för er trogna läsare :) Tror iof att de flesta vet vad jag pysslar med iaf.

Kratten med eleverna fungerade jättebra. De skötte sig fint och vi hade supertur med vädret! Solen sken varje dag och på fredagen innan bussen åkte tillbaka till Sandviken låg jag där och solade på en bygga med två elever. Känns nu som det var en evighet sedan man solade. Märks att man snabbt tappar färg när man inte solar tråkigt nog.

Måste bara berätta om mitt kakbak som började igår kväll. Kom hem ca halv 10. Fick mat hemma hos mamma så jag åkte direkt dit efter stallet. Jätteskönt att få maten lagad på en vardag. Iof ska jag inte klaga, har ju värdelns underbaraste sambo som varit snäll och fixat mat om jag varit sen hem från stallet. Tillbaka till kakan. Tänkte baka för att idag hade jag mitt första mentorsmöte med min nya mentorsgrupp. Så då stod jag halv 10 och skulle baka en kladdkaka som jag tänkte ha i ugnen medan jag borstade tänderna. Baka en kladdkaka tar ju bara 20 minuter. När jag bakar knäcker jag alltid äggen i ett glas för att slippa få i äggskal i smeten om man lyckas få med det när man har i ägget. Då när jag skulle väda mig om och tippa i ägget ur glaset i smeten slog jag i spiskåpan så det lossnar en glasbit som jag inte hittar! Eftersom jag inte hittar den kan den lika bra ligga i smeten, så det var bara att kasta den. Tänkte då att jag skulle köpa med något på vägen till skolan, men i morse ångrade jag mig, så halv 7 slänge jag ihop en kaka som jag gjorde med gamla konserveraded päron i för någon dag sedan. Hade inga päron hemma men hittade på lite frysta hallon och jordgubbar i frysen. Roligare att bjuda på något som man bakat själv. Eleverna uppskattade det jättemycket och tyckte det var gott. Kakan serverade jag med vispad grädde. Receptet på kakan är superenkelt:
2 ägg och 2dl socker som vispas. Därefter blandar man i 2dl mjöl. Allt detta häller man i en smord pajform. På med frysta hallon, päron eller persikor vad man nu kan tänkas ha hemma. Hyvla över margarin och stö över pärlsocker. In i ugnen ca 20min ca 200 grader. Lättare kan det inte bli, och gott blir det! :)

Annars har det inte hänt så mycket i mitt liv. Som sagt gör inte mycket annat än jobbar, rider och sover. I dag red jag dressyrspecial för första gången efter sommaruppehållet. Är faktiskt nöjd. Kändes mycket bättre än vad han gjort på länge så det var riktigt roligt. Känns att vi är på gång nu inför tvådagars tävling i Söderhamn den 12 och 13 september. Kommer bli skoj att åka iväg igen. Måste komma ihåg att anmäla bara. Vickan har iaf bokat boende. Alltid nått :)

I morgon har jag stalltjänst. Lite smådrygt men det brukar gå fort det också. Efter det ska jag nog hitta på något med tjejerna. Vad som händer visar sig.

På söndag funderar jag och Hendrik på att åka ut i skogen och plocka svamp och grilla korv :) Hoppas verkligen på fint väder.
Sedan är det måndag och en ny vecka. Den kommer garantera springa iväg den också. Nästa söndag åker ju jag med årskurs två till Polen och kommer hem på torsdag kväll. Det kommer bli en intressant resa. Återkommer till den någon annan dag. Borde försöka få tid att åka till Valbo och handla lite inför resan. Undra när man ska planera in det...

Nästa vecka börjar min matte också som jag ska läsa. Var med idag på en mattelektion för årskurs ett. Funderar om jag tagit mig vatten över huvudet... När jag såg mitt schema började jag tvivla ytterligare men man måste ju testa. Skulle vara toppen att få ett till ämne. Vem vet, då kanske man skulle få vara kvar. Ska prata med min chef när vi har målsamtal om det finns en möjlighet. Skulle vara så himla bra för jag trivs så mycket. Sedan ska jag och Hendrik titta på ett hus som ligger nära skolan på månadag. Iof är det mest drömmar, men drömma måste man ju få göra.

Nu ska vi duscha och titta på en film. Sedan är det sovdags! Som sagt ska ju upp tidigt i morgon igen...

Kram! ♥

Kräftskiva och lugnet efter den

Igår var vi hem till Hendriks bror på kräftskiva. Tror den bjöd på allt vad en traditionell kräftskiva ska innehålla. Trevligt var det att träffa lite nya människor. Jätteskoj faktiskt. Kom i säng rätt tidigt. Sov hos Hendriks mamma som bor typ granne. Hade med den uppblåsbara madrassen. Funkar faktiskt jättebra att sova på en sådan, men inget kan ju jämföras med sin egna säng. Fick låna täcke och kudde av Hendriks mamma. Var ett superfint påslakanssätt, vit botten med röda blommor på. Sa detta till henne och då fick vi dem! Hur snällt som helst. Hon sa att hennes sambo inte alls gillade att sova i det. Tur för oss :)

Efter att vi käkat lite frukost cyklade vi till en strand i närheten. Jätteskönt att sola och bada lite. Blev man mycket piggar. Sedan fick vi god mat innan vi åkte hem till Sandviken och vidare till stallet. Hade stalltjänst idag. Sålde bort insläppet för vi vågade inte köra så tidigt så jag behövde bara natta dem. Red en snabbis också. Gick sådär.

Påväg hem till lägenheten åkte vi förbi Kurras. Får passa på nu när syster yster är hemma och innan veckan drar igång. Fullt upp från måndag till fredag kväll...Lite tråkigt att man missar lillebrors 20åriga födelsedag :( Är på Kratten då med eleverna.

Nu är det dags att sova. Riktigt trött. Somande till och med en stund på stranden. Så skönt.

Kram! ♥

Träningsvärk..

Igår körde vi beachvolleyboll på motionstimmen på jobbet. Var så himla skoj. Mycket spel och jämna lag. Efter ett tag lyckades jag få in snittsen att serva också :) Var riktigt superskoj iaf så kanske man ska anmäla sig till lärarlaget när vi ska spela mot eleverna.

Efter jobbet var det stallet som gällde. Innan åkte jag och handlade hem kräfter och räkor som vi ska ha med på kräftskivan hos Herndriks bror i morgon. Åkte hem med det, packade ihop lite kläder för att ta med till Kurras och sedan till stallet. Gick inte alls bra att rida igår. Hos mamma fick jag mat och sedan inväntade vi syster yster som skulle komma hem från sin resa i bla Kina. Strax efter ett på natten kom hon. Då firade vi hennes födelsedag med räkmacka och paket. Jag hade köpt två chokladkakor och vita bokstäver "Carpe Diem". Tror hon tyckte om dem. Jag är väldigt i förtjusta i sådana iaf :)

Sov till 11 idag. Tror tröttheten efter en veckas jobb och två hästar tog ut sin rätt. Käkade frukost innan jag, lillebror, syster yster och mamma åkte förbi deras hus som håller på att byggas. Kommer bli så bra. Gick runt i det och kikade på planlösningen. Det är bara ett plankskelett men man mer rätt bra ändå hur det kommer att bli. Efter det åkte vi till Hedåsen för att sola och bada. Var riktigt varmt i vattnet. Lite skillnad mot för havet. När solen gått i moln packade vi ihop och åkte hem. Lillebror skulle iväg till kompisar och jag till stallet.

Hästarna har varit supersnälla idag. Även Charlie höll sig i skinnet. Gick riktigt smidigt. Konstigt att man kan bli på så bra hunör bara för att hästarna gör som de ska :) Var riktrigt roligt att rida idag också. Gisze var verkligen med på noterna så det var skoj. Fick sms av hans matte idag att hon äntligen fått ut barnet. Blev en liten Alice. Supergrattis till er!

Nu ska jag duscha. Sedan ska vi grilla här på Kurras och dricka lite vin. Hendrik kommer och hämtar mig ikväll för han är på hockey sedan skulle han ut och äta med några kompisar.

I morgon ska jag upp tidigt i stallet för runt 10 ska vi åka till Söderhamn och kika på snabba bilar. Jag kommer nog försöka hitta någon stans att sola. Är ju inte super intresserad av bilar... Kan iof vara roligt att komma iväg lite. Efter det åker vi till Hendriks bror på kräftskiva. Kommer att sova kvar där. Sedan när det är lagomt att köra bil hem på Söndag ska jag ha eftermiddagsstalltjänst. Helgen kommer att gå riktigt fort. Förhoppningsvis kommer det bli fint väder att man kan slöa utomhus så man vilat upp sig inför kommande vecka när eleverna börjar. Blir skoj att se vad det är för några. Hälsade på några gamla elever på stranden. Kommer att sakna att inte ha dem längre. Riktigt sköna typer, men de nya kommer säkert vara minst lika bra :) Skoj ska det bli och roligt att göra om samma sak igen förutom lite ändringar och se om man utvecklats som lärare genom övning och mer erfarenhet.

Dags att duscha och korka upp =)

Kram! ♥

Så himla trött...

Jag känner mig helt slut. Kanske dumt att kalla det jobbig dag men ändå...

Emmaturen går var supertrevlig. Roligt att få en bild på allas respektiven som man hört så mycket om. Åkte en sväng och fick välkomstdrink, frukt och snittar medan vi gjorde en frågetävling. Supersvåra frågor! Bara frågan om vad "bridong"  var får något som jag var helt säker på. Den som inte håller på med hästar kanske inte vet att det är ett slags bett som man kan använda :). Väl framme på Gösholmen tog vi med oss maten vi hade med och dukade upp ett långbord. Massa smarrigheter fanns det. Till maten fick vi dricka öl och vin. Satt på en brygga. Riktigt mysigt var det. Tiden sprang iväg. Vi åkte därifrån halv 10 och vi var hemma före 23. Ändå var man helt slut i morse fast det inte blev så jättesent. Måste vara jobbet över hunvudtaget och vinet man inte är van med.

Idag på jobbet har vi fortsatt planerat inför första veckan med våra nya ettor. Sedan på eftermiddagen har vi haft hjärt och lungräddning. Jättebra föreläsning med massa praktiska saker vi fick lära oss. Jag hade aldrig gjort mun mot mun metoden på en docka förut men det fick väldigt bra. Fick beröm att jag hade rätt tempo när jag gjorde hjärtkompretioner på dockan. Sedan fick vi lägga varandra i säkert sidoläge, lägga förband och metoder för om något skulle fastna i halsen på en person. Mycket lärorikt. Frågan är hur man skulle agera i skarpt läge ändå. Förhoppningsvis sätter sig all denna kunskap i bakhuvudet och kommer fram utan att man funderar så mycket om det blir en krissituation. Tycker alla ska gå igenom en sådan utbildning och sedan tror jag att man blir säkrare ju fler gånger man får träna.

Efter jobbet åkte jag till stallet och tog hand om två hästar. Jäkligt jobbigt lär jag lova. Vad enkel Gisze är jämfört med Charlie. Han är ett riktigt busfrö. Gör allt som han inte ska göra. Så otroligt rastlös. Tror det är för att han får vila. Men det är ju roligt också för jag uppskattar ju Gisze mer nu :) Att rida på honom gick inte alls så bra idag. Hade inga sporrar på så jag får väl skylla mig själv. I morgon hoppas jag att man kan sluta vid 4. Då blir det sporrar på och kanske gramantyglar. Får se hur jag känner mig då.

Nu hoppas jag älsklingen kommer hem snart. Vi ska väl göra något att käka. Måste ju ha med matlåda i morgon och inte orkade jag handla heller på vägen hem. Får gräva i kylen och i frysen. Borde städa också men tror det får bli en annan dag. Läggdags senast 22  om jag ska orka en till dag med jobb och hästar. På fredag hoppas jag att jag kan vara ledig...

Dags att duscha. Älsklingen ringde. Blir makrillsmackor och te ikväll

Kram! ♥

En dag av fyra

Ja då har man jobbat en dag och snart börjar man på nästa. Gick väldigt fort igår. Hade arbetslagsplanering. Var faktiskt lite roligt att träffa alla igen. Kändes nästan som man aldrig hade haft semester, eller den kändes väldigt långt bort iaf. Tur att man har lite dagar kvar utifallat man skulle hitta på någon billig reda till vintern. Skulle inte vara helt fel att komma bort då.
Min detaljplanering känns inte så detaljerad.Måste ta tag i det ordentligt på onsdag och torsdag. Tänkte faktiskt vara ledig på fredag för jag jobbar ju bara 4 dagar i veckan nu fast i början kommer det nog bli fem. Bra att få lite extra tid som sagt om man behöver vara ledig någon gång. Bökiga om man ska vara ledig är att man måste byta bort sina lektioner eller se till att eleverna har något vettigt att jobba med. Lite strul blir det den veckan jag ska med åk2 till Polen vecka 36 men det brukar lösa sig.
På fredag ska jag först till stallet och sköta om Gisze och Charlie sedan hade jag hoppats på en båttur men tror att Hendrik skulle iväg på hockey. Har jag tur och det är fint väder kanske man får med sig någon annan till någon strand och sola. Har blivit en soldyrkare. Passade på igår och sola lite på rasterna. Så skönt. Tror inte jag varit så brun som jag är nu någonsin. Solen på havet tror jag tar väldigt bra!

Idag och i morgon har vi utbildning på jobbet. Kommer bli lite extra lyxigt  då för vi kommer att få förmiddagsfika, lunch och kaka till eftermiddagsfikat. Sedan ikväll ska vi tillsammans med våra respektiven åka ut med Emmabåten i Storsjön och äta och umgås. Tror det kommer bli riktigt bra om bara det inte regnar. Tur att man har kompisar som kan ta hand om hästen så att man kan vara med på sådanna här tillställningar. Ni är guld värda ni som hjälper mig.

Dags till dagens i-landsproblem, vad ska man sätta på sig?! Hendrik får vara smakråd ikväll iaf :)

Kram! ♥

Då börjas det...

Ja då var det dags att göra sig klar för att börja jobba igen. Måste erkänna att det känns riktigt segt...Kikade i min kalender. Vi ska ha arbetslagsplaneringsdag idag. Kommer bli bra för vi har en del att planera och checka av inför skolstarten med våra nya ettor nästa vecka. Kommit på att jag eventuellt har glömt bort min inloggning till datorn. Tänkte skriva upp det innan jag gick på semester men gjorde det aldrig dumt nog. Hoppas att vår datakille börjar idag också. Måste kika mejlen och se om man fått något argt mejl om betygsättning. Tittade på vädret inför kommande vecka. Ser ut att bli fint. Så typiskt. Vill bara ut med båten nu och ligga och sola. Till Helgen ska vi på kräftskiva och på söndag har jag stalltjänst så då blir det ju inte heller av... Nästa helg ändå kanske? Vill ju inte bli av med all färg :)

Nu har jag käkat klart frukost och ska gå och leta på dagens outfit. Varit så skönt att vara ledig och slippa bry sig om vad man har på sig. I skolan är man ju ändå ett föredöme så där kan det vara fördel att man lägger ner lite extra tid för sitt utseende. Fixade naglarna igår iaf så då känns det lite bättre. Det är ju mycket händer man använder sig av i undervisningen. Som sagt dags att borsta tänderna och prova ut kläder... Suck. Brukar ju bli ett par plagg innan jag är skapligt nöjd. Packat stallpåsen också med ridkläder. Ska träffa Katrin i stallet efter jobbet och rida lite markarbete. Får se hur Gisze känns när han stått i flera dagar igen. Hoppas att skona sitter kvar ett tag nu...

Kram! ♥

Soppatorsk

Idag har vi varit på äventyr. Fick soppatorsk ute på havet. Tur att Hendriks pappa har båt och kunde komma med en dunk bensin. Tur att det var toppenväder. Kastade ankar sedan låg vi där och solade medan vi väntade. Superhärligt. Efter vi fått bensin åkte vi till Engesberg och fikade. Vi var på väg dit och fick slut på soppa max 500m därifrån. Lite typiskt. Men som sagt gjorde ju inget när det var fint väder. Min favoritplats har blivit framme på däck liggandes på en handduk och en annan under huvuder. Har fått massa färg nu :) Blivit riktigt båtbiten. Skulle man skaffa annan båt någon gång måste den ha ett bra däck att sola på. Skulle vara bra med en badstege också som man kan fälla ner. Pricken över i skulle vara en toalett också så man kan åka ut och bo i den en helg. Men det är kanske lite överkurs :) Ska iaf köpa en egen flytväst. Börjar med det jag :)

Efter båtturen åkte jag till stallet. Har ju hand om Charlie denna vecka också. Sådan tur att Frida finns i stallet. Världens gulligaste unge.

Nu har vi käkat upp kräftresterna från igår och kikat på en film. Blir nog inte så mycket mer nu. Ska väl duscha och kika vad man ska ha på sig i morgon.. Nu börjas det. Får leta fram någon matlåda i frysen också. Så tråkigt... Måste ta fram jobbväskan också. Kom inte åt schemat så det får bli en överranskning i morgon. Tror att jag kommer att ha ledig dag på tisdagar. Skönt. Får bli mattedag eller göra klart mitt examensarbete... Uscha vad tråkigt men det går ju bra bara man kommer igång.

Dags att duscha bort dagens svett och hästlukt sedan mysa ner i soffan efter man plockat fram jobbväskan mm innan det är dags att krypa till sängs.

Kram! ♥

Jobbångest :S

I morgon vid den här tiden har jag man jobbat över två timmar :S Uscha vilken jobbångest jag börjar få. Tänkte kika om de lagt ut mitt schema på nätet snart... Dags att detaljplanera mina lektioner. Gjorde bara en grovplanering innan semestern. Semestern har varit underbar och vi har ju hunnit med lite saker. Det är bara vädret som inte varit på topp.

I dag ska vi ut med båten igen. Tror jag iaf eftersom vändert inte är sämre än igår. Fick mycket färg på mig igår så egentligen kanske man skulle smörja sig med solskydd idag, men jag har bara 20 och det känns lite väl starkt. Skulle haft 6 eller nått kanske? Vill ju inte bränna mig heller så jag flagnar på en gång. Får se hur jag löser det.

Middagen igår var kalas! Det blev räksoppa med räkor i som vi skalat toppat med lite dill. Hade en hel påse som vi skalade innan och lade i en skål så hade man det gjort. Egnenskalade räkor är ju så mycket godare än färdigskalade. Till soppan rostade vi bröd som vi hade på ost, ägg, räkor, kräftstjärtar och dill. Till detta drack vi vitt vin. Det var faktiskt riktigt gott till räkorna. 79kr på systemet tror nr var 8228 eller 2882 :) Fromagen som älsklingen varit så duktig att göra var sådär... Blir nog detta till kvällsmat idag också eftersom det finns massa kräftstjärtar kvar eller blir det en superfrukost :)

Nu börjar det kurra i magen. Dags att göra frukost så vi kommer iväg. Ska ju till hästen och sköta om honom plus en kompis häst en vecka. Kommer bli en fullspäckad vecka som kommer med jobb och två hästar och förhoppningsvis något mer spännande också :)

Kram! ♥

Båttur

På förmiddagen åkte jag och älsklingen ut med hans båt. Halvmulet väder var det men vi åkte en sväng till Limön och tog en fika. Efter det sprack solen fram när vi var på väg hem så då slängde vi i ankaret och passade på att sola lite. Jag låg och solade på däck medan Hendrik kastade lite med kastspö. Jättehärligt. Tror till och med att jag somnade en liten stund.

Träffade på Hendriks pappa också innan vi åkte iväg. Inte träffat honom tidigade men han var trevlig.
 
Hoppas på fint väder och att Hendriks biltripp blir inställt så vi kan åka ut med båten i morgon också. Är nog en båtmänniska trots allt :) Vi låt nere i ruffen. Tror det skulle vara mysigt att åka ut och sova en natt på något ställe där det finns toa, mycket viktig detalj.

Har faktiskt fått lite färg på mig nu. Var ju en sväng och solade på Hedåsen men vi gav snabbt upp pga moln och blåst. Jag och Katrin åkte då till solatiet iställe. Hemskt att man ska behöva sola solarie när det är sommar och semester, men vad gör man inte för att få lite färg och slippa vara blekast varje år :) Även fast det inte var så soligt idag tog det bra när man ligger ute på havet. Hoppas på fortsättning i morgon som sagt!

Nu håller älskligen på att göra hemmagjord citronfromage. Hittade receptet i aftonbladets bilaga idag som han köpte på Limön. Riktigt duktig är han men man får ju agera lite bakcoatch men det är roligt. Försöker att inte lägga mig i allt för mycket men det är svårt. Får bita mig i läppen. Man vill ju inte at han ska sluta. Till kvällsmat blir det räkor! Han har köpt hem räkor med skal på. Kommer bli supersmarrigt. Blev inspirerad av mormor och morfar som äter räkor varje fredag. Bara lusthuset och havsutsikten som saknas nu.

Haha nu toppar han skålarna med fromagen med rivet citronskal. Jättefina blev de! Får knäppa kort och lägga ut på bloggen.

Dags att hämta upp tvätt från torktumlaren sedan blir det nog en dusch. Inte duschat från jag kom hem från stallet.

Kram! ♥

RSS 2.0