Tack för ikväll Vickan

Dagen har gått rätt fort. Har planerat lite inför höstterminen. Kommer bli rätt mycket ämnesintegrering. Blir roligt att jobba så. Efter jobbet åkte jag till stallet. Red Gisze på utebanan. Travade över lite bommar och hoppade ett litet hinder. Gick rätt bra faktikt. Kändes som han bjöd mot bommarna :) Var länge sedan han hoppade nu.  Tror att Bea ska hoppa honom nästa vecka. I morgon ska han vaccineras.

Hade kvällstjänst i stallet och efter det bjöd Vickan hem mig på mat och efterrätt. Fick en supergod pasta kycklingsallad och jordgubbar och grädde till efterrätt. Hur gott som helst. Inte helt fel att komma direkt efter stallet till dukat bord så tusen tack för ikväll Vickan. Vi kikade faktiskt på allsång på Skansen. Haha var lite mysigt men kanske inget jag kommer att följa.

I morgon fyller mamma år. Ska hem efter jobbet och baka "knäckskålar". Blir inte en full dag på jobbet i morgon heller. Skönt att man arbetat in massa tid så man kan sluta tidigt.

Nu ska vi dricka lite te och mysa sedan läggdags. Veckan kommer verkligen springa förbi.

Kramar! ♥

Nöjd och helt slut...

Denna resa tog på krafterna både psykiskt och fysiskt.
Asjobbigt att rida när det är 100 grader ute i solan! Aja kanske inte 100 grader men nära på :)

Klockan 7 åkte vi från stallet på lördag morgon. Top rätt precis 2 timmar att köra till Gagnef. Lite läskigt var det att köra själv lär jag erkänna men Gisze var snäll och stod blixt stilla. VAd skönt det är att ha uppstallning. Då kunde man ha honom i boxen och veta att han hade det bra medan man kikade lite innan det var dags att göra honom iordning och tävla själv.  Tävlade två klasser på lördagen, lb1 och la1. lb1 gick väl sådär. Kom i mitten ungefär. Med tanke på att jag kommit sist och näst sist när jag tävlat var det ett himla uppswing :) Klass två hade jag inte alls lust att rida. Det var supervarmt och jag var både psykiskt trött efter att koncentrerat mig på att köra och fysiskt trött efter att ha tidit en klass, Gisze är inte som Ikaros att man kan åka med lite mellan varven utan han måste man rida varje steg. Framridningen gick sådär till mamma kom fram och sa att han inte ens var svettig. Då blev jag irriterad och red som en tok. Jäklans vad fin han kändes då! Programmet gick jättebra med bara en miss att han bröt av i förvända galoppen. Det kostade mig en placering så vi hamnade 3 utanför placering. Var bara 5 poäng upp till placering så det kändes jätteroligt. Min målsättning var att inte komma sist :)
Efter tävlingen tog vi det lugnt, gick lite i solen och badade fötterna i en sjö? Eller nått sånt innan vi duschade och käkade sallad. Cornelia hade bokat en stuga som vi slutligen åkte till. Sov tillsammans med mamma på en uppblåsbar dubbelsäng. Kan jag inte rekomendera... Rör den ena sig så rör den andra sig ofrivilligt, och det vill inte säga lite heller :)

Klockan 8 var vi i stallet. Skulle rida 10.38 så vi kunde käka frukost, gå lite med hästarna och knoppa manen i lugn och ro. Idag gick han kalasbra! Oj vad bra allt kändes. Inga missar och han gick som han skulle. Trodde att jag skulle bli placerad. Jag var sista ekipaget i klassen så det dröjde lite innan jag fick mitt protokoll. Vickan tog Gisze med på ärevarv så det kändes lite konstigt att lämna honom för jag trodde ju att eventuellt jag skulle få vara med också, men icke. Fick väldigt dåligt betalt. Blev så besviken. Men så är det väl när man pysslar med bedömningssport... Hästen har varit kanon hela helgen. Jättesnäll och gjort det han skulle. Var riktigt roligt att åka på tvådagars fast det var jobbigt att köra. Helt slut i huvudet nu kan jag säga. Blir skönt med en dusch och slappa i soffan.

Älsklingen kom precis hem från havet. Bir kanske lite mat snart också. Hungrig, ovanligt? Inte alls :)

Kram! ♥

Varmt

Nu har jag inte bloggat på flera dagar. Beror på att jag knappt startat datorn. Varit så trött på kvällarna när jag kommit hem.
Igår skickade jag in mitt examensarbete förhoppningsvis för sista gången. Det är det första examensarbetet i biologi. Det andra har jag knappt börjat med dumt nog. Har ingen motivation... Vill bara ha semester och ligga ute och steka.

Idag har jag ledigt. Sov till 11. Lite skönt med sovmorgon för i helgen blir det ingen. Ska åka på tvådagars dressyrtävling i Gagnef. Åker i morgonbitti. Blir spännande faktiskt. Lite nervöst är det allt. Ska ju köra transporten dit själv :S Tur att mamma ska följa med. Sover kvar där över natten i en stuga vi bokat tillsammans med Cornelia och hennes mamma. Lite synd att vi inte bodde på samma ställe som Vickan. Fanns tydligen både usch och bastu där... Hade varit lite mysigt på kvällen :)
Hoppas att Gisze sköter sig. Gick rätt bra sista dagen för fia och igår kändes han fin när vi joggade lite. Idag blir det mer trimning. Ska rida igenom något program tänkte jag.

Nu ska jag försöka byta om och åka och handla. Efter det blir det packa mina saker sedan åka till stallet, rida, bada häst och packa. Tänkte knoppa ikväll också för vi får nog åka rätt tidigt imorgon... Ska bli skönt att man har uppstallning. Rider två klasser första dagen och en på söndagen. Kanske man kommer hem i skaplig tid iaf.

Dags att sätta fart!

Kram! ♥

Jag efter att Hendriks mamma fixat lite, eller mycket :S


Midsommarfiranden

På midsommarafton var vi hemma hos mamma. Blev kvar där över natten. Spelade poker och drack drink. Xanté och päroncider var ritktig bra kombination. Tror nästan Xanté blivit min favorit för tillfället. Igår var vi hem till Sofias pappas hus i Kungsgården. Grillade. Eftersom inte jag ville följa med till Gästrike-Hammarby åkte vi till Kurras och hade filmkväll. Hade köpt massa gotta innan.

Idag skulle jag vilja åka en sväng till Hööks. Vill ha en till tävlingsskjorta och ett par nya vita ridbyxor. Har inte ekonomi att köpa några dyra. I helgen ska vi till Gagnef på tvådagars dressyrtävling. Blir spännande faktiskt. Aldrig gjort det förut. Borde kanske träna programmen snart  med hästen, nu när man kan träna innan. Var ju svårt det när man tävlade lektionshäst. Kanske ska göra det idag? Gisze fick vila igår så idag blir det nog rida lite i ridhuset. Kanske ska rida igenom ett program idag då? Får se hur han känns... Ska säkert till Kurras en sväng också eftersom syster yster åker till Kina på tisdag och blir borta hela helgen. Hon kanske till och med följer med till Valbo. Ska höra med älsklingen hur han tänkt dagen. Han ligger förtillfället och sover. Ser rätt skönt ut...

Hendrik hade fått en bild på mig av hans mamma. Hon är hobby fotograf. Riktigt duktig om ni frågar mig. Har sett andra bilder hon tagit. Man kan ju undra hur mycket hon gjort om med bilden :S Kanske lika bra att inte veta...Kommer iaf bli väldigt rynkig med åldern. Får tänka på att inte rynka pannan på det där viset :) Tänkte ladda upp den nu iaf.

Nä nu får han inte sova längre klockan är snart 11. Dags att göra frukost och göra något vettigt utav dagen.

Kram! ♥

Shopping

Idag har jag haft en dag med syster yster i Gävle. Träffade mamma och lunchade på Gustavsbro innan vi kikade igenom affärerna. Köpte två par skor, ett par med kilklack, likande de jag har och ett par tygskor. Var även in på apoteket och köpte alvedon och zinksalva till hästen.

Innan på morgonen hade jag varit i stallet och ridit. Anna kom och kikade. Gick jättebra idag. Kändes superroligt :)

Nu ska vi bara slappa, spela tv-spel och umgås. Älsklingen skulle komma hit han med.

Kram! ♥

Marabou Sommar


Har inte bestämt mig om den är god eller inte....

Tittar man ut nu ser det ut som sommar iaf. Härligt. Hoppas att det håller i sig så att alla väderprognoser har fel hur det kommer vara över midsommar. Skulle vara trevligt om man kunde vara ute.

Idag har jag jobbat och sedan varit i Valbo med syster yster. Köpte inget alls... Undra varför :S Suck. På måndag blir det andra bullar, eller inga alls rättare sagt :) Inte många veckor kvar nu innan semestern. Får gömma sig i vassen helt enkelt.

Igår somnade jag efter Parlamentet. Blev inte mycket till mys. Vaknade vid 12 att älsklingen kom och lade sig. Då låg jag med kläder på. Gissa att det var segt att kliva upp och klä av sig då. Får kanske mysa lite ikväll i stället. Iof har vi hela livet på oss att mysa ;)

Just nu är jag på Kurras. Ska käka här och umgås lite innan jag åker hem till lägenheten.

Kram! ♥

Halvår

Idag firar vi ett halvår :) Tiden bara springer iväg. Längtar hem varje dag. Allt känns super. Älskar dej så mycket hjärtat mitt!

Har handlat hem massa gott. Nyss käkat hemmagjord pizza och delat på en öl till. Man kan ju nästan fundera på om man börjar få problem. Druckit något varje dag från torsdag till nu förutom i söndags. Igår var det kvällsaktivitet med jobbet. Väldigt trevligt. Var vid en sjö och fiskade. Kastade och månda fick fisk. Jag hade också napp, jag till och med såg fisken vid ytan men den släppte. Riktigt skoj var det fakstikt. Vi fick jättegod mat där också plus vin och öl. Trevligt att träffa vår dotterskolas personal.
 
Idag på jobbet var det lite jobbigt. Våran rektor ska sluta. Men det blir säkert bra....

Efter jobbet åkte jag till stallet. Tusen tack för hjälpen Cornelia! Hon red en stund innan mej. Ser så bra ut så när hon rider. Vill också kunna på en gång. Blir bra att Fia kommer två dagar nästa vecka. Behövs om vi ska åka på tvådagars tävling nästa helg.

Nu ska vi kika lite på Parlamentet och mysa i varandras närhet :)

Kram! ♥

Tack!

Tack älskling och Janne för att ni fixade min bil. Har ingen rallybil längre. Något skallrade under den men tror det slutade efter ett tag. Får se hur den fungerar idag :)
Sitter och käkar frukost. Förstår inte att jag är trött nu. Gick och lade mig före 10 igår... Verkar inte spela någon roll när man lägger sig så är man ändå trött när man vaknar. Ska snart åka till jobbet. Måste packa med mej lite ombyte. Vi har någon kvällsaktivitet med jobbet ikväll. Hoppas att vädret håller uppe eftersom vi ska vara utomhus. Vad vi exakt ska göra är tydligen hemligt. Blir spännande och se vad de hittat på :)

Min godisabstinens försvann igår när man åkte hem till mamma. Där fanns det mycket godis. Mumma. Käkade ungsbakad lax där på kvällen. Gott.

Helgen har gått så fort. Fredag var vi ju till Huddik och Ljusdal eftersom kusinen tog studenten. Mormor och morfar har det så fint där de bor. Är som att gå in i en heminredningstidning. Hon hade målat om ett gammalt skåp som mamma haft tidigare. Riktigt fint. Maten var kanon också. Exotisk planka med massa goda tillbehör. Lördag var det stalltjänst sedan grill/pubb kväll. Söndag sovmorgon, laga bil, stallet och sedan mamma. Gisze fick vila igår. Regnet har öst hela helgen. Men nu verkar det ha lugnat sig. Håller tummarna för att det får vara fint nu ett tag, helst över midsommar men det verkar vara för mycket begärt om man tittar på väderprognosen... Men som sagt, hoppas kan man alltid :)

Dags att packa ombyte och fara till jobbet.
Kram! ♥

Godisabstinens!

Igår efter stalltjänsten åkte jag till Gävle. Hendriks kompis och flickvän hade grillkväll. Drack vin och jäger med cola. Riktigt gott faktiskt. Körde lite Buzz... Gissa vem som förlorade. Allmänbildning är inte min grej.... Det slutade med att vi tog en taxi ner på stan. Killarna ville gå på pubben. Träffade några av hans kompisar. Helt okej kväll. Nästa gång ska vi gå ut i Sandviken :) Tack lillebror för att du kom och hämtade oss!

Idag blev det sovmorgon. Riktigt skönt. Har käkat frukost och snart kommer Janne och hämtar upp oss. Ska hämta bilarna i Gävle och min ska lagas. Hoppas det går smidigt och att det inte kostar så mycket... Men båda sakerna är säkert för mycket begärt. Medan Janne och Hendrik skruvar tar jag nog hans bil till stallet. Ska till mamma efteråt. Syster yster är ju hemma :)

Nu kommer Janne.
Jalla jalla!

Kram! ♥

Sjung om studentens...

Nu ska vi iväg på studentfirande i Ljusdal. Kusinen som tar studenten idag. Kommer bli trevligt. Hoppas att vi slipper regn...

Middagen igår var toppen. Aldrig käkat sådan god oxfilé någon gång. Den var lixom så perfekt den kan bli! Vinerna var också hur goda som helst. Allt var gott kan man sumera det hela :) Ångrar lite att jag inte höll ett litet tal. Det är mina första gymnasieelever jag hade när jag gjorde min praktik. Sedan har jag inte haft dem något mer men ett starkt minne jag har är när jag gjorde en utvärdering av min tid där. Då var det en elev som skrev på "Något som jag gjorde bra" Du var i alla fall snygg....  Haha hur ska man ta det?? Men men eleverna klarade sig nog utan mitt tal :)

Håller på att trycka i mig frukosten. Hoppas att mamma och Janne också är lite försenad. Ska rulla håret och stryka en skjorta. Sedan är jag klar.

Ojoj vad katten håller på att tigga mat. Hon är inte nöjd över att bara äta torrfoder som hon är ordinerad. Lider med henne...

Dags att sätta fart!

Kram! ♥

Rallybil

Ja då har man fått en rallybil då, eller kanske inte... Verkar som om avgassystemet gett upp. Suck. Hoppas att det är billigt att fixa. Inte bara bilen som verkar rasa ihop. ? tangenten verkar också sjunga på sista versen...

I förmiddags hade vi skolavslutning för ettorna och tvåorna. Våra ettor hade gjort ett toppen avslutningsprogram med både sång dans och instument uppträdanden. Jätteduktiga verkligen. Tror jag kommer att be några att uppträfa om jag skulle gifta mig någon gång :)Berättade även slutbetygen för några elever som ville veta. Suck. Betygsättning är verkligen baksidan med lärarjobbet.

Efter det åkte jag till stallet. Red med gramantygel. Gick faktiskt bra idag. Riktigt nöjd. Åkte hem till Cornelia och hämtade två klänningar. Ska prova dem och se om jag ska ha någon ikväll. Det är avslutningsmiddag med treorna. Kommer bli riktigt trevligt.

Nu är det dags att sätta fart och duscha och göra sig snygg. Blir lockar har jag bestämt mig för nu =) Får se hur håret ser ut bara. Kanske passar mer i rakt... Måste fixa naglarna också. Uscha hur de ser ut nu.

Kram! ♥

Upp som en sol

ner som en pannkaka....
Vi får nog allt bo här i lägenheten ett tag till... Men den som väntar på något gott... (hoppas jag :S )

Idag har jag jobbat. Håller på att sätta slutbetygen i livskunskap. Detta betygsättande är verkligen nackdelen med att vara lärare. Inte alls skoj.
Efter det åkte jag till stallet. Red en snabbis. Vickan mockade för att vi skulle till badhuset och simma efteråt. Gissa vad. Badhuset har sommartider. De stängde klockan 19. Vi var där kvart i... Så nu stänger de klockan 19 alla vardagar och på helgerna är det stängt. Lite surt. Nu när vi var pågång :)

Nu ska vi käka lite fika.
Har städat lite nu på kvällen. Ordförande i föreningen ska komma och kika på badrummet men får inte tag på honom. Hoppas att han kan komma i morgon istället. Skulle vara skönt om det blev något gjort med badrummet.

Kram! ♥

Bra start på dagen :)

Gick upp, duschade åkte till frissan och blev fixad :) Ville ha lite fler slingor fram. Blev lite bättre nu iaf. Blev ju sådan kant när jag satte upp luggen som jag brukar... 

Efter det åkte jag en sväng till Dollar Store och sedan ICA. Handlade lite allt möjligt. Blir iaf någon köttfärsröra med makaroner ikväll. Köpte även hem en ostpizza som jag sitter och mumsar på nu. Riktigt god. Har läst 15 inlämningar också, ca 15 kvar bara att läsa nu. Läste den andra hälften igår. Känns bra faktiskt :)

Ska käka klar nu sedan är det dags att åka till banken. Ska bli så spännande. Antagligen kommer man få ett slag i magen men ändå. Vill så gärna flytta nu och tror att det huset kan bli så bra. Sedan får jag ju flytta dit med världens underbaraste älskling. Iof så är det inte helt fel att bo här heller. Vi har det så bra våran lilla familj här med såklart men det är härligt att drömma. Jag är så lyckligt lottad.

Håll tummarna!

Kram! ♥

Slockade

Igår slocknade jag i sängen utan att ha borstat tänderna. Mindre mysigt i morse när man vaknade och hade hela truten full av gamla nötter... Efter gin och tonicen igår fick jag en drink med xanté och fanta. Jättegott var det! Nästan för gott :)

Idag har jag ridit. Gick sådär. Han lossnade lite på slutet så det var ju bra. I morgon ska vi rida dressyrspecial. Ska gå ut i bra tid innan och värma upp tänkte jag. I morgon ska jag även till frissan igen och fixa till håret. Tyckte att han slarvade med slingorna. Vill ha med fram så man ser ljus ut även om man sätter upp håret i en hästsvans. Sedan ska jag till banken. Ojoj vad spännande det är :)

Nu kom vi precis hem från pappa och Ingrid. Var dit och fikade lite innan Hendrik skulle iväg och spela tennis. Jag ska försöka börja läsa igenom lite inlämingar nu... De sista 66st för denna termin. Iof är det några elever som har kvar att lämna in men ändå. Ska försöka hinna klart med det till på tisdag så vi eventuellt kan ha betygsnack på onsdag eftermiddag.

Som sagt dags att börja läsa!

Kram! ♥

Gin och Tonic

Sitter hemma i soffan med en gin och tonic. Funkar :) Fotboll på tv. Sverige ligger under med ett mål.

Idag har jag varit hästlös. Katrin red idag. Rätt skönt att vara ledig utan att känna att man måste till stallet. Har varit en sväng till Valbo med mamma. Köpte lite smått och gott på IKEA. Efter det åkte vi på kina eftersom bådda var utan karl :) Janne var på jobbfest och min var och§ fixade med bilen. Käkade först vår§rulle, sedan friterad §kyckling med sötsur sås och schzuenfläskfilé eller hur det stavades. Jättegott var det iaf.  Annars har det inte hänt så mycket.

Igår på dressyren gick det inte alls. Stackars Gisze, drog och slet i munnen på honom. Ska rida med det andra tränset ett tag nu och se om han går bättre om man byter ibland. Katrin sa att han var fin idag iaf. Låter bra inför morgondagen.

Dags att fortsätta med min drink :)

Kram! §♥

(§gissa vem som gör § teck1n§§en ;)§§§§ ) Älskar§ dej§ i§ag  §pu§sssssssss§§½!!!!!½!§§§§§§

Mumma

Ojojoj vad det där var gott. Nu överträffade jag mig själv =) Var länge sedan som jag uppskattade min egen mat som idag. Gjorde kasslerlåda.

Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan med buljong-tärningen. Strimla purjolöken, ananasen och kasslern och varva det i en form med höga kanter. Strö över osten. Blanda crème fraiche, grädde, chilisås, vin och citronpeppar och häll över. Gratinera i 20-25 minuter. Skär tomaterna i klyftor och lägg på dem när 6-7 minuter återstår.

Eftersom jag inte hade vin kunde man ta lite kalvfond som man blandade ut med vatten :) Blev super i vilket fall! Skulle iof inte skadat med ett glas rött till ;) I morgon kanske det blir lite vin?

Får se när älsklingen dyker upp. Han har iaf missat en toppen middag :) Blir lite te när han kommer hem.
Dags att göra matlådor och röjja i köket. Sedan börjar ju Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show om några minuter

Kram! ♥

Äntligen

Nu har jag äntligen klippt håret. Toppade och slingade. Jag måste vara världens mest lättpåverkade (tack Vickan för ordet) människa som finns :) Köpte med mig en plattång. Det var iof kampanj på dem så de var billigare än vanligt och jag behövde verkligen en ny men endå. Kanske inget som jag borde gjort mig råd med. Blir inga kläder denna månad i stället... När jag satt där och han höll på att platta håret kom en tjej som jobbade där och sa att hon tyckte färgen på slingorna var jättesnygga. Tror faktiskt att jag kommer bli nöjd. Tror han förstod hur jag inte ville ha det :) Spännande att se hur det känns efter jag tvättat det och blåst det utan att det är plattat. Känns det inte bra då så är det ju bara att sätta fart på plattången :) Slingorna syns så bra när det är platt :) Måste testa att locka med plattången också någon gång när man har tid.

På morgonen var jag i stallet och red. Gick sådär men känner på mig att i morgon kommer han kännas fin :)

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Vänta på älsklingen kanske. Undra om man ska fixa klart maten tills han kommer hem. Hade tänkt tvätta men det var upptaget. Den personen kanske är klar nu iof. Ska ner och kika.

Kram! ♥

Grays Anatomy

Full fart på jobbet. Kursavslutning idag. Rättade klart de sista inlämningarna idag. Bara en sak till kvar att rätta nu. Kanske ska börja med det i morgon efter stallet och besöket hos frissan. Ska bli så skönt att få klippa och slinga. Var länge sedan nu.

Efter jobbet åkte jag direkt på husvisningen. Mamma och Janne var också med. Huset har verkligen potential men vi kommer nog inte få råd. Man vill ju göra annat än bara bo också... Ska ju till banken på måndag. Får se vad hon säger.
Käkade med Mamma och Janne på Monroés innan jag åkte till stallet. Bea hoppade Gisze nu på kvällen. De är så duktiga. I morgon ser jag fram emot att rida i morgon. Hoppas formen håller i sig från gårdagen :)

Nu sitter jag och kikar på Grays Anatomy. Uscha vad det är sorgligt. Har varit det de sista programmen. T¨årarna bara rinner. Bara jag och katten hemma. Älsklingen kommer nog när som helst. Känner att jag behöver en kram nu.

Kram! ♥

Världens bästa Gisze

Idag var det superroligt att rida. Det kändes bra fort jag tog tyglarna :) Fick beröm efteråt att vi går framåt. Jätteskoj. Nu vill jag tävla igen. I morgon ska han hoppa sedan blir det dressyr torsdag fredag. Spännande och se om formen håller i sig. Sedan var vi väldigt snygga idag också. Var med Cornelia till Gävle igår. Köpte två ridbyxor på rea, ett par marinblå och ett par svarta. Hade de blå på mig idag och en vit piké och mina svarta stövlar. Hästen fick ha marinblå benlindor och ett vitt schabrak med marinblå kantband. Tycker han passar så bra i sin kortryckta man. Såg riktigt skött ut idag, tycker jag själv iaf =) Roligt att visa upp för Anna att vi var både snygga plus nu att det gick bra idag!

Efter ridningen åkte jag hem, duschade bytte om och åkte till jobbet. Var kvar till 7 och lästa igenom inlämningar. Känns som det aldrig tar slut. Hade två lektioner också plus mentorsmöte. Käkade tårta som en elev bjöd på. Hade även med mig rulltårta som lärarna fick dela på. Alltid uppskattat med fika.

När jag kom hem hade Älsklingen börjat med maten. Ojoj vad gott det var. Asiat inspirerat.

Kikade på ett hus på hemnet som vi åkte förbi nu på kvällen. Hamnade därefter på fika hos mamma efteråt. Mamma ska med på husvisning igen på Bivägen eftersom Hendrik inte kunde komma ifrån jobbet. Ska bli spännande att åka dit igen och se vad man tycker nu. På måndag har jag en träff med banken :)

Nu ska jag ta och borsta tänderna. Har varit så vansinnigt trött nu när klockan ringt. I morgon har jag kursavslutning med två grupper utav fyra. Ska bjuda på bulla och saft. Får se om man blir mer populär då :)

Kram!

RSS 2.0