Hudik

Igår var jag och Hendrik till mormor och morfar i Hudiksvall och hälsade på.
De har det ju så fint! Bakade morotmuffins att ha med. Sedan fick vi massa god mat och fika där. Åt bla en supergod skaldjurspaj till förrätt. Paj är min mormor otroligt duktig på att göra, iof ska vi inte prata om matlagning över huvud taget :) Mummms.
När vi kom upp dit så fikade vi och efter det åkte vi en sväng på stan. Köpte två pikétröjor på Gina som jag ska ha att rida i. De hade ju reat ut dem här hemma så jag fick lite panik. Köpte även två klockor så nu har jag koll när mina lektioner börjar och slutar och vilka elever som är sena :) Gjorde även ett loppisfynd. Köpte ett nothäfte från 1926 som jag ska försöka göra lite mer "slitet". 1Okr kan man experimentera med.
Satt nere i lusthuset och käkade mat. Otroligt mysigt var det. Vi vill också bo sådär någon gång... Kikade lite på hemnet när vi kom hem men inget hus vid vattnet hittade vi. Oj vad jag drömmer nu! :)
Innan vi styrde kosan hem till Sandviken åkte vi förbi Hendriks mamma som campade i Hölick. Rätt trevlig camping men själva området var ju superhärligt. Gick längst en sandstrand vid havet. Jättemjuk sand. Var bara att ta av sig skorna. Ingen idé att gå med kilklack där inte. Fick in en liter sand i varje sko kändes det som.

Väl hemma kikade vi på en film sedan var det sovdags.

Idag ska vi eventuellt iväg till Hendriks båt och se till att den funkar tills i morgon. Skulle ju bli fint väder då! Hinner väl ändras förstår jag...
Ska till stallet en sväng också. Gisze har ju gjort något med sulan under en baksko så nu måste jag vänta på hovslagaren innan jag kan rida igen... Så typiskt nu när han kändes fin. Tror hovslagaren skulle kunna komma på lördag eftermiddag så då får han ju vila idag... Mycket vila har det blivit nu ett tag.

Nu ligger familjen och sover. Missen snarkar högst :) Tror jag ska väcka upp hussen så vi kan komma iväg ut i solen. Ser lite disigt ut men ändå. Jakten på färg fortsätter!

Kram! ♥

Limön

Oj nu har ytterligare en dag snart passerat. Full ös medvetslös har det varit sedan i måndags :) Här finns ingen tid att vila på! Haft det toppen i vilket fall. Måste vi göra om :)

Idag har jag Hendrik Katrin och Emil åkt hans rääääääääserbåt till Limön. Ojoj vad det gick undan. Flög fram. Tur att man hade solglasögon lär jag säga. Vill åka mera båt! Hoppas det blir av snart igen :)

På ön solade vi när solen var framme mellan molnen. Det kom faktiskt en liten regnskur också. Passade på att äta lite lunch då på öcafét. Sedan solade vi lite till innan vi åkte hem och till stallet. Gick bra att rida idag också men han kändes lite trött. Kan bero på att det var varmt i ridhuset...

I morgon är jag hästledig. Jag och Hendrik ska åka till Mormor och morfar. Hoppas komma iväg i skaplig tid. Får se när jag ska hämta hem Hendrik och Emil från en fest. Hoppas snart... Jag ska iaf strax krypa till sängs. Helt slut blir man med vårat tempo. Sedan tänkte jag gå upp tidigt i morgon och kanske baka ihop något gott att ta med till Hudik :)

Nej nu ska jag bädda upp till Emil så de slipper krångla med det när de kommer hem. Ögonlocken börjar bli bra tunga...

Kram kram!

Tacosmys

Vad underbart det är att ha sin sambo hemma igen. Att man kan längta så mycket efter en person när man inte träffats på ett dygn, det är härligt det. Mysigt att fåkrypa ner tillsammans ikväll.

Nu har vi mumsat tacos och tittat på en film. Hangover tror jag den hette. Faktiskt helt okej att titta på.

I morgon ska vi åka båt till Limön och bada. Det ska ju vara fint väder i morgon. Måste ju passa på att få lite sol på sig då. Blir säkert härligt om det nu blir strålande sol. Risk att det blir lite kallt om killarna ska köra fort... Har redan fått reda på att man måste ha öronproppar för att motorerna låter så mycket.... Spännande :)

På torsdag ska vi åka till mormor och morfar i Hudiksvall och hälsa på. Eventuellt åker vi förbi Höllick och hälsar på Hendriks mamma som kanske ska dit och bo i husvagn på vägen hem. Ska bli trevligt att komma en sväng dit i sommar. De har det så fint vid havet. Sedan är min mormor en riktig inredningsexpert. Man kan hämta mycket inspiration där.
Har faktiskt stylat om lite hemma här idag. Var ju in på IKEA. Sedan fick jag ett vitt överkast av mamma som jag lade på sängen samt lite vita kuddar. Köpte även lite nya gröna växter att dekorera med samt satte upp vita ord "Fånga dagen" i vardagsrummet på tv-hyllan samt "Välkommen" i hallen ovanför spegeln. Blev riktigt bra. Hendrik tyckte faktiskt det också. Iof vad ska han säga :S Roligt att fixa lite. Nu är det en kökssoffa som saknas och en större lägenhet eller hus såklart :)

Nu är det nog dags att borsta tänderna och sova om man ska orka hålla igång en till dag :) Efter båtturen har man ju Gisze som ska ridas och skötas. Riktigt roligt att ha honom nu när det går bra att rida. Sedan är han en pärla att hålla på med. Ska försöka komma ihåg morötter till honom i morgon så jag är en snäll matte för en gångs skull. Blivit lite inspirerad av Katrin :)

Kram! ♥

Shoppat :)

Igår var jag och Katrin till kupolen och Aubiose. Köpte inte en grej! Nä, nu ljög jag. Köpte faktiskt silikonhästgummisnoddar... Fanns inget direkt som jag fastnade för. Kom på nu i efterhand att jag skulle ha köpt pikétröjor på Gina att ha att rida i. Tycker de är bäst att rida i och nu idag när vi var till Valbo hade de rea ut alla. Typiskt. Men idag har jag handlat desto mer :) Hittar mycket bättre i affärer man är van att gå i. Köpte två långa linnen och en vit blus på Gina, två tunikor och ett par jeansleggings på Veromoda och lite grejer på IKEA. Så roligt att handla men nu får man hålla sig till nästa månad, om man inte springer över något såklart :)

Nu ska jag försöka röjja lite i lägenheten. Fortfarande inte packat upp från i söndags när vi kom hem från Rättvik. Blir ju så rörigt när man bor i en etta. Iof så är det massa saker som ska bort från köket också... Sedan borde jag tvätta. Hoppas älsklingen kommer hem snart så man får lite hjälp. De hade iaf tagit sig till Gävle. Vädret har ju varit lite tråkigt. Var lite tomt att sova utan honom inatt. Tur att man har missen att prata med. Sedan hade jag tagit Katrin i beslag också:) Efter vi hade varit i Borlänge åkte vi hem och bytte om åkte till Gävle och käkade på Helt enkelt. Jättegott var det. Sedan kikade vi på film hemma hos mej och fikade. Jättetrevlig dag.
I morse hämtade jag upp henne för att åka till stallet, hem och duscha och iväg till Valbo. Tror hon tycker det är lite skönt att bli avbytt nu;) Men vi har haft det jättebra och detta måste vi göra om. Synd att man inte har obegränsat med pengar...

Nej här framför datorn blir det inget gjort. Dags att ta tag i lite tråkgöra...

Kram! ♥

Borta bra... Ny tatuerad :)

Då var man hemma igen. Rätt skönt att vara hemma igen. Längtade hem som tusan i natt. Vaknade och var super illamående. Slutade med att jag fick springa på toan och kräkas. Inte det mysigaste lär jag säga... Det konstigaste är att efter man kräkts så mår man mycket bättre. Har inte gjort det på fler år så det var kanske dags. Undra varför? Var inte full eller så. Emil hade en teori att kroppen ger upp efter flera dagars drickande och han kanske har rätt. Nu får det bli nyktert några dagar.

Precis när vi kom hem mötte vi upp mamma och Janne hos pappa för att lämna av orgeln. Har inte någon plats varken i lägenheten eller i föråden nere så fick lov av pappa att ha den där så länge. Tusen tack :) Förhoppningsvis flyttar vi större så småningom :) Måste knäppa ett kort på den någon dag och lägga ut på bloggen så ni får se mitt fynd :)

Nu på eftermiddagen/kvällen har jag tvättat lite och donat här hemma. Har även baka en kladdkaka och kakor från Leilas bakbok. Blir gott nu på kvällskvisten med en kopp te till. Emil är har och ska sova kvar. Han och älsklingen ska åka hans båt över till Åland. Känns lite oroligt lär jag säga... Håller tummarna att man får hem dem i samma skick som man skickade iväg dem :S

I morgon ska jag och Katrin åka till Borlänge och shoppa i Kupolen och på Aubiose som är en hästaffär. Hoppas att man gör lite fynd där också. Kikade igenom höstkatalogen från HM. Oj så mycket fint det fanns. Mycket stickat och långa tröjor, riktiga Emeliekläder :) Sedan är jag ute efter en brun höstjacka som ska matcha mina nya stövlar. Som sagt får se om man kommer över några fynd i morgon.

Älsklingen har gjort en tatuering på min hand. Jättefin! Värmde i hjärtat. Älsklar dej så mycket!

Nu ska jag fixa ordning kaffe åt pojkarna medan de studerar sjökort och packar. Måste fixa en gästsäng...

Kram! ♥

Fyndat! :)

Jag har fyndat en orgel :) 350kr. Supersnygg. Kommer bli så fin i vårt kommande hus annars har mamma lovat att ta den. Hon blev faktiskt lite avis när jag hittade den först. Tur att den inte var större än att den gick in i volvon. Annars fanns det inte mycket att handla. Nu måste jag fortsätta leta på loppis efter en gammal pianopall och gammal psalmbok och kanske gamla orgelnoter? Så roligt :) Bara ett större boende som fattas.

Nu har vi druckit en öl och fler kommer det nog bli. Kikade lite på bilar uppe på centrum. Regnet fortsätter stömma ner. Tråkigt så det blir nog kortspel ikväll med.

Kram! ♥ 

Regnet, det bara öser ner...

Fy vilket tråkväder... Så typiskt när man har semester...
Sitter i husvagnen och har precis käkat frukost. Riktigt god en med laxröra mm :)

Det blev inget titta på bilar igår. Blev kvar i husvagnen och spelade poker och drack drinkar. INte helt fel det heller.
Ska strax till erikshjälpen och fynda. Mamma känner på sig att hon kommer att göra det, så jag hoppas hon har rätt.
Får se om vi kikar på bilar lite senare. Beror väl på om det blir uppehåll men för tillfället regnar det. Supertråkigt. Men dagen är ju lång som tur är. Blir mer kvar av dagen också när man kliver upp i tid. Mamma och Janne rasslade igång strax efter 9. Vi har ju sovit till 10-11 tiden så nu känner man sig riktigt seg. Något som är över förväntat är det att det har funnits varmvatten varje gång man duschat! Helt otroligt faktiskt :) När man är på Rättviksmarknaden två gånger om år får man alltid duscha kallt fast det är mycket mindre folk då. Kan det vara så att de som är här på Classic Car Week är lortigare och därmer duschar mindre? Bra fråga men varmt och skönt är det när man duschar iaf :)

Måste göra något åt mina naglar. De är riktigt långa nu och omålade. Eller det är kvar gammalt nagellack i mitten av nageln bara. Ser riktigt skabbigt ut. Funderar på att bara måla över för jag har inget acceton med mig. Får bli en sunkmålning, men det kan inte se värre ut än det gör nu i vilket fall.

Jaha vad ska man göra nu då tro? Glo på tv eller läsa bok? Vi får se men först ska jag kika på blocket efter kökssoffa!

Kram! ♥

Lager 157

Nu har min kräftfärg tonat ner sig lite. Brun är väl att ta i men mer åt det hållet iaf :) Ser frisk ut, och det är ju huvudsaken annsiktet har fått färg. Tur är väl det för kroppen är bra blek den :)

Igår var vi riktiga tursiter. Åkte till Orsa grönklitt och kikade på björnarna. Tycker inte om djurparker... Alltså det är ju tur att de finns och att de kan bevara några utrotningshotade arter pga det men djuren beter sig ju inte naturligt. Värst var ju nästan inbjörnen. Gick fram och tillbaka efter stängslet. Roligt liv.Han hade inte ens något att gömma sig bakom... De uppstoppade djuren på utställningen var intressanta att se. Vad tror tex isbjörnen är jämfört med våran vanliga brunbjörn. Blev sugen att åka till naturhistoriska och kika lite. Kanske man skulle trycka in ett besök där nästa vecka? Mycket man vill hinna med och det är bara en vecka kvar nu på semestern... Tiden går så fort.
På hemvägen så åkte vi och kikade på dalahästtillverkningen i Nusnäs. Var inte så mycket att se. Jag hade velat köpa billiga hästar för att själv kunna måla dem vit men de kostade en hel del så det fick vara. Får hålla utkik på loppis i stället :)
På kvällen spelade vi kort och drack drinkar. Alkoholintaget på semestern är inte att leka med... Kanske tur att man inte är ledig oftare.

Idag sov vi länge innan vi gjorde oss ordning och åkte till Lager 157 i Sågmyra. Var inte så mycket att handla faktiskt, eller rättare sagt jag blev för snål. Kan lika gärna två tunikor på HM eller Gina istället för någon märkestunika. Är inte så märkesfixerad. Det jag köpte och känner mig supernöjd med är ett par bruna stövlar med superhög klack! Kunde inte låta bli dem :) Hade det varit jag för något år sedan hade jag aldrig tittat åt sådanna skor men nu när man har en lång pojkvän funkar det! Kommer bli supersnyggt till hösten. Även fast de var så höga var de helt okej att ha på foten. Såklart man måste träna att gå med dem men det fixar jag, annars är de som sagt väldigt snygga att titta på :) Hendrik köpte ett skärp och ett par skor. Efter vår shopping åkte vi förbi ett Café och käkade räkmacka och en kopp te. Supersmarrigt var det.

Nu är vi tillbaka i husvagnen och har handlat hem tacos. Tänkte bjuda mamma och Janne som kommer ikväll på det. Sedan ska vi kanske kika lite på bilarna som börja komma pga clasic car week. Bara vimlar av folk. Kommer bli en riktigt trevlig stämning. Får hoppas att vädret håller i sig. Annars får vi sitta i husvagen och dricka drinkar och spela poker.

I morgon ska vi en sväng till Erikshjälpen och kika på begagnade prylar sedan blir det nog kika på bilar för hela slanten. På söndag är jag lite sugen att åka förbi Kupolen i Borlänge på vägen hem till Sandviken, men vi får väl se vad som h'änder. Rätt skönt att ta dagen som den kommer :)

Nu ska jag kanske läsa lite bok, men först måste jag kissa! Det är det enda dryga med husvagnslivet att man måste gå iväg på toa. Värst är på natten om man måste upp eller tidigt på morgonen, men man kan ju faktiskt gå tillbaka till husvagen och somna om också. Det är riktigt härligt det :)

Kram! ♥

Kräftan

Ojojoj vad solen har tagit idag. Knallröd i annsiktet. Inte snyggt för hem öre... Sedan hettar det det.... Hendrik sa att det tar 48timmar efteråt att bli brun. Kan ju alltid hoppas att han har rätt....

Nu är vi iaf i Rättvik. Janne och mamma skjutsade hit husvagnen igår. Fanns ingen elplats då så vi fick en kölapp och ställa upp den på en gasolplats. Var dit idag klockan 11 och då fanns det en perfekt elplats åt oss. Kom på precis lagomt avstånd till toaletterna. Jannes bekant flyttade den. Annars har vi bara lapat massa sol som sagt, vilket syns. Älsklingen har hållt sig i husvagnen med diverse teknikprylar som installation av tv och dator så han har inte absorberat mycket sol. Det kommer han kunna skratta sig lycklig åt i natt. Tur att inte resten av min kroppen tagit lika skada som annsiktet...

Har precis käkat en supergod grillbuffe som innehöll, kyckling, "gurka", haulomiost, tzatsiki, potatis och grönsaker. Supersmarrigt. Nu ska fortsätta dricka drinkar. Tog första halv 12 :) Har semester på hög nivå lär jag säga. Tror älsklingen också trivs rätt bra i husvagn :) Annars blir det inte mycket allt ikväll. Ska väl kika klart på en film som vi brjade kika på igår innan bateriet i datorn dog och spela kort. Något spel som jag bara måste lära mig ordentligt så jag får vinna!

Hoppas att vädret håller i sig nu. I morgon har vi planer på att åka till Orsa Grönklitt och kika på djuren och på fredag blir det nog en tur till Lager 157. Skulle vara skoj att få shoppa lite kläder. Måste ju in en sväng på Erikshjälpen här i Rättvik också. Ute efter gamla bestick, framför allt gamla gafflar med långa tänder som man kan använda när man gör kolasnittar och göra om till servetthållare. Vill också ha en gammal kökssoffa, örngott med spets och som man knyter och gamla assietter. Listan kan göras lång :) Tror att vårt hem måste göras om snart. Tror jag ska satsa på vitt ;)

Nä nu smälter isen i min Captain Morgan, dags att återgå helt till den och in i dimman!

Kram! ♥  

Repro

Hur har jag gjort klart examensarbetet så det ska tryckas upp på Repro. Sedan är det bara att plocka ut min examen i biologi :) Drygt att man har kvar examensarbetet för att bli behörig lärare... Att man inte gjorde klart det på en gång. Det är ju inte direkt roligare att göra det nu...

Håller på att vänta på att äggen till frukosten blir klar. Sedan ska jag till stallet efter vi käkat och efter det blir det packa! Oj vad jag längtar att komma bort på semester:) Förde över lite pengar om man ska göra något skoj innan man får lön också :)

Kram! ♥

Man ska ha husvagn :)

I morgon kväll bär det av till Rättvik!!! Ska bli så skoj att åka iväg en sväng. Troligtvis kommer vi hem igen på söndag. Blir lite dagsutflykter därifrån. På fredag har vi planer på att besöka Lager 157 i Sågmyra. Får se om man lyckas göra lite klädfynd:) Annars om det blir bra väder kanske vi åker en sväng till Leksands sommarland. Hoppas på lite fint vänder så man kan bada lite i Siljan också och sitta utanför husvagnen och gilla, dricka gott och bara njuta av livet.
Har fixat hästvakt och katt/fiskvakt. Lillebror får bo här i lägenheten och tur att man har tjejerna i stallet;) Tror det kan bli skönt för honom att komma hemmifrån lite också.

Fiskarna har flyttat till ett större akvarium nu. Hittade ett på blocket som vi åkte och kikade på. Världen är bra liten för det var en gammal klasskompis från mellanstadiet som sålde det. Roligt att träffas och höra vad hon pysslar med nu. Hon skulle till Göteborg och plugga. Lät ju inte helt fel, men jag ska ju plugga matte från Högskolan i Dalarna :)
Akvariet är ett 6-kantigt och rymmer ca 60 liter. Fick även med pump och lite saker att ha i, bland annat ett slott och "No fishing" skylt som älsklingen hade satt i när jag var iväg med tjejerna en snabbis till Valbo. Köpt nytt grus som är grön, rosa, vitt svart färgat och nya växter. Blev rätt bra faktiskt. Får knäppa kort och försöka få ut på bloggen. Fick med både ljusramp och pump.Funderar på om pumpen är för kraftig. Blir rätt strömt och fiskarna simmar som tokar! Åker med i strömmen från ena sidan till den andra nästan rätt in i glaset. Börjar bli orolig att de håller på att simma ihjäl sig och får hjärtsnörp och dör :S Måste googla lite på det... Men ser faktiskt ut som om de trivs. Dermot har redan undersökt slottet innuti och de simmar och gör volter där vattnet åker ut från pumpen. Som sagt det är ju lite skillnad från vad de är vana med... 18liters skål är kanske ingen höjdare... Om de ligger upp och ner i akvariet i morgon kanske skålen inte var så illa :)

I morgon blir det hästen sedan börja packa. Får stanna efter vägen och köpa matvaror. Iaf frukostmat.
Hästen känns allt bättre och rida för varje dag jag gör det. Så det är skoj. T ur att det bara var en hovböld...

Eftersom jag inte har bloggat på länge har det inte hänt så mycket. Hade en tjejkväll hemma hos Lena i lördagskväll. Grillade och fick en jättegod fransk potatissallad till. Sedan badade jag, Vickan och Cornelia i hennes stora bubbelpool. Superhärligt. Kvällen avslutades såklart med Sing Star. Vet inte vad det röda laget gör men deras mick går alltid sönder ;) När jag kom hem ringde älsklingen och ville ha skjuts hem från Gävle där han hade varit på grabbkväll.

Pappa har varit duktig lär jag säga. Han har plockat ut mer än halva garaget så att Hendrik kan flytta dit sin bil. Inte mycket som han sparde heller :) Som sagt duktig är han när han sätter fart :)

Håller på att läsa en bok som jag lånat av Hendriks mamma, "Gör vad ni vill men döda henne inte". Fruktansvärd är den! Man får så ont i magen. Det värsta är ju att det finns människor som utsätts på det viset. Har verkligen kommit igång med läsningen om det handlar om sanna historier. Man blir så fast och man vill veta skutet. Får inte glömma att ta med bok på semestern. Har ju fått en bok av pappa och en av lillebror när jag fyllde år. Sedan tog jag med mig några från skolan. Förhoppningsvis är det så fint väder att man inte hinner läsa något :)

Nu ska jag läsa lite bok, sedan är det sovdags. Börjar bli bra trött. Får göra inköpslista i morgon.

Kram! ♥
 

Eckerö

Igår var vi en sväng till Eckerö tillsammans med ett annat par. Jättetrevligt. Jag tog på mig att hålla mig nykter för att kunna köra bilen hem. Handlade lite sprit på båten. Maten var kanon!! Hur gott som helst!! På vägen stannade vi i Öregrund och käkade där. Då hade klockan hunnit bli över 9 på kvällen. Jättemysigt är det där. Efter det åkte vi hem till oss och de sov över. Måste skaffa en extrasäng. Funderar på att köra en luftmadrass. Så prakiskt att bara sätta in i kontaktuttaget så blåser den upp sig själv. Sedan tar den ingen plats heller när den är ouppblåst. Sova två i min soffa är ju inte att rekomendera... Var mysigt sedan i morse. Gick upp och bakade scons. Tvinga upp älsklingen så fick han gå och köpa mjölk. Kan ju inte bjuda på gammal mjölk. Käkade kräm, ägg och nybakta scons. Var riktigt gott. Nästan som hotellfrukost :)

Innan vi åkte iväg igår så var jag till stallet och red första gången efter Gisze blivit frisk. Gick väl sådär. Lagomt stel och seg i truten :) Ska dit nu och försöka göra något seriöst i värmen. Känns så bra att han blivit bra. 

Nu idag var vi förbi en sväng på mamma och jannes sjötomt. De har ju börjat gjuta nu. Kommer bli så bra när det blir klart.

Nä nu ska vi göra ett ryck, jag ska till stallet och Hendrik till återvinningen. Ska sammanstråla sedan och fika i Öjaren med pappa om han är kvar.Ska eventuellt sova där i natt tillsammans med paret vi åkte till Eckerö med om inte pappa och Ingrid blir kvar. Tänkte isof grilla, bada och dricka lite drinkar :) Annars får vi göra något annat. Hade tänkt skura hästboxen i morgon men nu får vi se. Sover vi i stugan får det bli någon annan dag. VAd lätt det är skjuta upp saker....

Har lite nya bilder men min dator har börjat gett upp. Vill inte känna av kabeln... Så det får bli en annan gång.

Kram! ♥

24 år idag :)

Ojoj vad tiden springer iväg.... Denna dag kommer inte vara något undantag.
Dags att äta frukost, sedan iväg till hästen. Eftersom han var ohalt igår och fick på sig nya skor med sulor för att undvika att få hovbölder i framtiden tänkte jag rida idag men inser att det inte finns tid till det. i morgon ska jag det vill jag lova. Inte ridit på över en vecka! Kanske glömt hur man gör :S Han tyckte det var lite småskoj att bli longerad igår. Gjorde något hopp som jag inte var beredd på men som tur var orkade jag hålla emot så att jag inte tappade honom. Skönt att han är frisk igen.

Innan på dagen hade jag och Linnéa varit på "loppis". Skulle vilja ha olika assietter med mönster. Tycker det är snyggt att duka med. Har sett det lite varstans. Måste ju ha snygga saker att lägga mina bakverk på :)

När jag kom hem från stallet hade min underbara sambo börjat med maten, och det var inte vilken mat som helst utan flamberad fläskfilé, kryftpotatis med vitlöksklyftor och fetaost och sås med lite whiskey i. Super duper gott! Den killen kan laga mat vill jag bara säga :) Efter maten körde jag igång och bakade två sorters kakor, kokosdrömmar och kolakakor. Blev faktiskt rätt goda när man åt dem nybakade med ett glas mjölk. Idag tänkte jag baka morotskakemuffins, falska potatisbakelser (om jag orkar och hinner) och banan och dumle paj.

Tänkte försöka hinna baka en av de jag nämnde ovan mellan stallet och innan vi ska till farmor och farfar en snabbis, sedan hem och baka resten. Efter stallet måste jag svänga in på ICA också och handla bla korv och bröd.
Mamma och pappa med familjer kommer till klockan 6. Tror även några av tjejerna tittar förbi, men som sagt jag har itne bjudit någon. Den som vill får komma. Hade inte tänkt baka så mycket men eftersom jag fick så fina serveringssaker av mormor måste man ju :)

Nej nu har jag inte tid mer med detta. Dags för frukost och väcka älsklingen!

Kram! ♥

Rastlösast i stan...

Jaha vad ska man hitta på nu då?
Vill att något ska hända...
Men är man fantasilös så är man

Antagen!

Jag kom in på kursen matematik 1 som går på distans från Högskolan i Dalarna. Känns bra faktiskt. Ska höra med dem om jag kan tillgodoräkna mig två kurser som jag redan läst. Hade varit toppen :) Spännade att se om jag fixar det bara... Men man måste ju test...

Idag har det varit en bra dag. Älsklingen följde med till stallet. Han gjorde ordning mat, tömde skottkärra och gick med en häst. Han är så duktig. Går mycket fortare om man är två :) Han sa till och med att han var redo för att gå med en stor häst men kom på att det har han ju redan gjort, vickans häst Oralie :)

Efter det ringde mamma och sa att mormor och morfar ville komma och hälsa på och gratta mig i förskott. Hade inte bakat något så jag letade fram en kladdkaka ur frysen... Hade varit roligare att ha bakat bananpajen som jag skrivit om men det får bli en annan gång. Sedan fick jag superfina presenter som måste användas :) Fick  ett trevånings serveringsfat, vitt såklart :) mormors hemmagjorda hallonsylt, bokstäver i vitt som det står Välkommen på, tårtfat med kupa från IKEA, fina muffinsformar och Leila bakar kokbok. Kikade snabbt igenom det och det finns så mycket gott! Tror jag och älsklingen ska komma överrens om ett recept som vi ska testa att göra till på tisdag :) Som sagt jättefina presenter. Mormor är duktig på att hitta på. Nu vill man verkligen flytta och bli huslig på rikgit och få mer plats åt fina möbler mm. Letar efter en kökssoffa att måla vit... Såg en jättefin på Blocket men nästa gång jag skulle titta på den var den borta. Går verkligen fort så det gäller att man är snabb om man ska fynda :) Har mejlat efter bilder på ett radhus också :)

Efter att mormor och morfar åkt blev det duschen sedan hem till mamma och käkade lite plockmat, allt från grillat kött till västerbottenpaj. Riktigt smarrigt, och inte nog med det fick vi jordgubbstårta till efterrätt. Mummmmms!

När man var så mätt så man knappt kunde röra sig åkte vi förbi Backberg för att kika på pappas garage. Kikade även in i stallet. Mycket saker finns det där... Kanske man skulle öppna en loppis, vad tror du om det pappa? ;) Lätt att man samlar på sig om man har utrymme. Bara att kika ner i vårt föråd här nere i källaren. Säkert mycket där som man bara kan slänga som man spar bara för att det kan vara bra att ha. Sånt man får gå igenom om man flyttar :)

Nu har vi kikat på en film, helt okej. Drack lite rosé som var kvar från igår. Kommer att somna skönt nu. Hoppas att man kan sova lite längre i morgon. Har inga planer förutom hästen. Hovslagaren kommer på eftermiddagen och kikar hur Gisze ser ut under gipset. Håller tummarna att det ser bra ut plus att det är uppehåll så att han kan få gå ut en sväng på dagen. Han fick gå ute i nästan två timmar idag iaf innan det började regna igen. Bandaget hade gått sönder men silvertejpen under den var hel. Mycket saker man kan ha silvertejp till :) Så därför borde det funka en till sväng utomhus. Sedan är det ju bra att hovslagaren kommer i vilket fall så man kanske till och med kan börja rida snart. Har inte provat att titta om han är halt när han travar men det visar sig i morgon.

Dags att sova. I morgon är det nu dag med nya bekymmer och nya upplevelser och utmaningar :)

Kram! ♥

Inslagen katt

Förstår inte att det kan vara så roligt att krypa in i saker. Är det inte plastpåsar, kartonger eller dyligt så vill hon gärna ligga under överkastet som hon gör nu. Samtidigt hur skoj kan det vara att bo i en liten etta om man är katt? Fort det kommer fram nya saker måste det inspekteras.

Igår var det ju party. Blev inget singstar för vi fick inte igång det. Var något som inte stämde mellan spelet och TV:n. Vi fick ljud men ingen bild. Superskumt. Var jätteroligt att Cornelia och Vickan var med faktiskt. Mycker folk var det ute, så det kan bli lite drygt när man står och dansar att man inte får någon plats. Alla knuffar på alla. Helt okej utekväll men nu känner jag att det kan dröja ett tag. Mycket trevligare med hemmafester. Får köra mer picknickar och kanske något sommarspel, typ kubb. Det krävs ju iof fint väder... Men det skulle vara mysigt iaf :)

Tror vi lade oss halv fyra i morse men jag kan inte sova längre än till halv 10. Stört omöjligt. Men jag vet ju att jag kommer vara död framåt eftermiddagen. Skönt att man har semester på måndag :) Får se vad man ska hitta på bara.

Idag kommer mormor och morfar. Mamma håller på att baka en jordgubbstårta! Pratade nyss med henne i telefon. Ska bli riktigt smarrigt. Funderade på att baka en banan och dumlepaj att ta med men tror inte man kommer orka det. Får kanske vänta med att göra den till på tisdag. Får se om det kommer någon till mig bara, annars är kanske tjejerna sugen på lite fika :) Tror inte jag kommer baka lika mycket som jag gjort tidigare, iaf inte som det känns nu.

Är jäkligt hungrig nu. Var supersugen på kinamat som jag fryst in men vi lade oss i stället. Snart blir det frukost iaf, fort älsklingen vaknar till liv. Han får ju också kliva upp tidigt eftersom jag går upp. Eller han ligger ju kvar i sängen och sover men tror inte det är lätt att somna om djup när jag sitter 3meter ifrån honom. Han får stå ut med mycket han, inte klagar han heller. Han är verkligen världens underbaraste. Helt otroligt att jag fick honom på kroken och att han fortfarande är kvar. Mannen i mitt liv, helt klart!

Dags att börja göra frukost. Måste ju till Gisze idag också. Hoppas att det är uppehåll i stallet så han har fått gått ut.

Kram! ♥

Drink på Church Street, Smaskens eller hur Katrin och Emma? :)


Mega Wet Gloss 2 :)


Mega Wet Gloss :)


Mega Wet Gloss

Följde med pappa och handlade efter att han var så snäll att följa med till stallet och mocka medan jag gick en sväng med Gisze. På ICA Maxi köpte han ett läppglans åt mej som jag ska ha ikväll:) Tyckte namnet var så skoj, Mega Wett Gloss från Isadora. Får se hur mega länge det kommer vara wet gloss :) För tillfället ser det okej ut men det har bara gått 10min innan jag smetade på det. Klibbig konsistens men okej smak. Det smakar inte så mycket alls. Hatar sånt som smakar unket redan från början. Tror det smakar lite som bakpulver luktar :)

Fick smörgåstårta hos farmor och farfar. Riktigt gott. Ingemar hade köpt med sig från Hemköp. Måste nog käka något mer ikväll innan man börjar dricka. SKa bli riktigt roligt faktiskt med tanke på att varken Vickan eller Cornelia hänger på krogen särskilt ofta. Var även superlänge sedan jag var ut :)

Måste väl göra ett ryck och hoppa i duschen och börja leta fram kläder för det brukar ju ta ett tag... Undra vad jag ska göra med håret. Tjejerna ska låna mina värmespolar så då känner jag att jag vill göra något annat... Kanske blir rakt eller vågat... Eller blir det som vanligt att jag inte orkar göra något alls ;) Ska iaf sminka mig. Ska bli skoj=) Blev inget av sist jag skrev det. Har blivit för lat. Sedan är min hy rätt okej nu. Solen är bra det. Känns som man är härligt sommarbrun nu, eller på bra väg iaf.

Häst på bättreingsvägen

Hoppas jag men man vågar väl inte ropa hej än...
Nu har vi iaf haft på både klisterlinda, silvertejp och gladpack för att han ska kunna få gå ut i morgon om det är fint väder så jag hoppas verkligen det. Det är en annan häst som måste stå inne som sällskap som också längtar ut.
När man går med Gisze nu så sätter han ner foten iaf. Hovslagaren kommer på måndag. Känns som det är då själva dommen kommer. Åker tillbaka i eftermiddag en sväng och mockar ur lite och tittar att alllt är bra med honom.

Klockan 2 ska jag hem till farmor och farfar och fika. Ingemar fyller år idag. Har varit och köpt en present. Tror att den blir bra fördomsfull som jag är =)

Älsklingen har varit duktig och dammsugit. Härligt att komma hem till ett städat hem. Nu har vi ätit pannkaka och ska dricka lite kaffe. Känner mig så trött.

Ikväll blir det party, om det inte ändras :) Ska bli skoj faktiskt men vet inte vad jag ska ha på mej bara... Måste shoppa kläder någon dag. Synd bara att man inte är gjord av pengar. Vem vet man kanske får någon slant när man fyller år :) Sedan skulle det vara skoj att åka någonstans på semestern. Tittar man på vädret verkar det dröja innan det blir stabilt väder tråkigt nog. Men då har man mycket tid att göra andra saker som man borde, tex plugga.... Tror Vickan skulle ta med sej singstar! Blir nog dricka lite drinkar. Igår på Church street drack vi en asgod drink. Sprite och melonlikör bla var det i den. Åt någon lax med sig efter. Var också helt ok. Synd att det var så mycket ben på slutet... Tror itne jag kommer att välja den igen men roligt att testa något nytt.

Nu kommer älsklingen med kaffe.

Kram! ♥

Äntligen lyser solen=)

Följde med Vickan på hopptävling. Regnade hela tiden, men när vi åkte hem sprack det upp=) Härligt att se att solen fortfarande lyser bakom molnen.
Med Gisze var det bättre med än igår. Gick med honom i ridhuset och då var han rätt pigg och ville rulla. Han var mindre rolig att mocka åt eftersom han stått inne.
Nu ska jag försöka duscha och leta på något lämpligt att ha på mig. Ska iväg med tjejerna och äta på Church Street. Ska bli mysigt.
I morgon funderar vi på utgång men mycket kan hänta innan dess :) Undra vad man ska ha på sig då....

Nä dags att göra sig snygg! Kanske till och med ska sminka mig. Det var en evighet sedan jag hade på annat än maskara. Faktiskt skönt. Tror det är bra för huden också .

Kram! ♥

Gipsad häst :(

Linnéa ringde från stallet och berättade att Gisze inte kunde stödja på ett bakben. Ringde Anna så åkte vi till stallet. Mycket riktigt kunde knappt Gisze gå. Bara att ringa till veterinären. Som tur var kunde hon komma rätt så snabbt. Hom klämde och kände man han reagerade inte på någonting. Tillslut så tog hon av honom skon och tröck med en visiteringstång så fick vi reaktion. Dumma var att han reagerade över hela sulan. Var inget speciellt ställe som han ömmade extra mycket på så hon började karva lite där han tillslut visade extra att det gjorde ont. Det gav inget direkt resultat att det skulle vara en hovböld. Då tröck hon med tången igen och då kom det ut svart gägga ur tån, så då fick hon karva där. Förhoppningsvis var det den bölden som gjort att han haltat så nu fyllde hon den med jodopax och därefter gipsade hon och lindade med bandage. Så nu blir det boxvila två dagar sedan får hovslagaren komma och kika hur det ser ut. Förhoppningsvis har det läkt och att han inte längre är halt. Annars får vi se hur vi ska göra. Håller tummarna jättehårt att han snart är bra. Var riktigt synd om honom man tvingade honom att gå för att se hur han rörde sig. Efter ett tag så fick han lugnande med lite smärtstillande så att han skulle stå still när vi grejjade med hoven. Han var så duktig. Så himla snäll.

På förmiddagen kom Cornelia hit och lunchade. Hon köpte med sig malaysiamat. Sedan åt vi bananpajen till efterrätt. Fy vad god den blev. Kommer jag göra fler gånger vill jag lova :)

Älsklingen har fixa min bil idag. Så skönt att slippa åka rallybil. Tur att man har en bilnörd till sambo :)

Uscha vad trött jag blev efter maten. Käkade ärtsoppa och tjockpannkaka. Så himla gott! Tror det blir en tidig kväll idag.

I morgon blir det stallet på eftermiddagen. Eventuellt ska jag med tjejerna på Church Street på kvällen och käka. På förmiddagen kanske man ska städa som inte blev av idag. Har tvättat iaf, alltid något :)

Nu ska jag mysa framför TV:n med min bilnörd till sambo, sedan blir det sängen!

Kram! ♥

Smarrigt

Pajen blev riktigt god! Var inte helt fel med räkmacka och en kall öl heller ;) Men pajen var bäst i vilket fall. Kan jag rekomendera att göra. Funkade bra att ha i center och någon annan chokladkola som jag hade hemma istället för dumle.

Mindre trevligt väder idag. Vet inte vad jag ska göra. Älsklingen skulle ta min bil in till Gävle och fixa den utan min hjälp. Skulle vilja shoppa eller nått tror jag. Åker till hästen iaf på eftermiddagen. Borde ju städa här hemma och tvätta men hur roligt är det? Plugga orkar jag inte heller riktigt, konstigt nog ;)

Nu ska vi göra frukost om man lyckas ta sig från datorn...

Kram! ♥

Semester!

Vet inte om jag kan påstå att semestern har börjat speciellt bra. Började i morse när jag skulle till jobbet och åkte ut från gården så lossnade en bit av mitt avgassystem, typ en halvmeter rör... Lite trött man blir, så nu åker man rallybil igen. Får se om den går att laga i morgon. Kollade lite vad ett nytt avgassystem kostar, inte gratis precis. Sedan läste jag att man kan behöva byta katalysator och då blir det jättedyrt! Håller tummarna att den inte behöver bytas...
Vädret är astråkigt och sedan känns det inte så roligt när hästen är halt, men han har ju en vecka på sig att bli bra eller att det tydligt har blivit bättre.
Men allt skulle ju kunna vara värre :) Gnäller nog lite i onädan som vanligt

Har bakat en banan och dumlepaj för att fira semestern :) Eller egentligen så hade jag bananer som borde göras något med så då blev det att surfa runt på nätet och leta recept. Lät gott så då måste man ju testa. Håller på att koka ägg nu. Vi ska äta äggmacka till kvällsmat. Tror det blir en öl till. Bara sol och en picknickfilt om saknas. Undra om man kan picknicka i vardagsrummet? Haha tror det får bli en annan gång. Kom på att det blir nog rätt svårt att äta räkmacka på golvet iaf om man har en katt som ska vara med överallt.
Hoppas att älsklingen kommer hem snart. Han är och försöker få igång sin "busbil". Men det vet man ju att allt brukar ta längre tid än vad man räknar med.

I morgon blir det sovmorgon sedan ska jag tvätta och städa. Blir fort rörigt i en etta vill jag lova. Borde gå ner i förådet med en massa saker också. Men man måste ju fylla sina lediga dagar nu med något :) Ska försöka komma igång med plugget också nu när det ändå är dåligt väder. Skulle vara skönt att få sånt gjort så jag blir klar någon gång eller iaf att jag bara kan koncentrera mig på att göra klart examensarbetet och matten ska jag ska börja läsa. Får se hur det kommer att gå...
Sedan ska jag till stallet och förhoppningsvis till Gävle för att laga bilen.

Nu är det Miss Marple på tv. Aldrig kollat på det så man kanske ska ge det en chans iaf fram till klockan 9. Tror det börjar någon film då.

Kram! ♥

Minnesstund för Michael Jackson

Sitter och kikar på Minnesstund för Michael Jackson. Man blir nedstämd faktiskt fast man inte känner honom. Suttit och kikar igenom olika filmer på skolan som man fått från olika organisationer. Har bland annat kikat på filmer som handlar om alkohol och bilkörning. Livet är bra orättvist... Alltförmånga dör för tidigt. Tur att man själv inte vet hur detta kommer sluta. Samtidigt är det ju värst för dem som lämnas kvar...

Tiden på jobbet har segat sig fram men nu är det bara en halvdag kvar. Så otroligt skönt att det snart är semester.

Gisze är fortfarande halt. Håller tummarna att han blir bra snart... Har promenerat idag bara. Bra för min skull att promenera måste försöka fortsätta med det när han blir bättre också. Unna sig en timme per dag på semestern att bara göra något mer fysiskt än sitta och fika kanske :)

Missen har blivit lite mer kurig nu iaf så det är skoj. Hon är mindre rolig på nätterna... Gör allt för att väcka en vid 4 tiden på morgonen. Inte roligt alls men som tur är gör hon det inte varje natt. Men samtidigt måste jag berömma henne. Hon ligger mest eller springer framför fötterna på en och pratar. Prata är hon duktig på. Hon har inte haft sönder något än iaf och inte kissat inne (peppar peppar....) Om vi flyttar större någon gång vill jag nog ha en till katt. Fiskarna verkar också må rätt bra fast mina vattenväxter börja försvinna. För varje gång jag byter vatten tar jag bort några blad. Dax att köpa nya skulle jag tro...

I morgon vid lunch ska jag luncha med mamma. Ska bli mysigt. Vi funderar på att testa ett thaimatställe som jag tror ska ha buffé. Ska bli riktigt gott med thaimat. Undra vad vi ska göra för något ikväll. Korv med bröd kanske? Får se vad hjärtat säger när han kommer hem. Kanske ska ringa honom och fråga hur sent han tänker komma hem. Börjar bli riktigt hungrig nu...

Kram! ♥

Snart semester

Tänker bara jobba i morgon till klockan 15 och sedan onsdag fram till lunch. Ska bli så skönt med semester!
Idag jobbade jag till lite över 15 sedan åkte jag till stallet. Gick en promenad med Gisze. Efter stallet handlade jag och åkte hem och lagade mat. Älsklingen hyrde med sig en film som vi kikade på. Så skönt att bara mysa framför en film.
Nu är det dags att borsta tänderna och sova.
I morgon blir det jobb sedan stallet. Får se vad man hittar på imorgon kväll. Älsklingen har ju semester.

Kram! ♥

Halt häst

Gisze är halt. Han hade fått en spark av en annan häst så han var halt när Katrin skulle rida idag. Så typiskt när det börja kännas bra med ridningen. Lite skönt att man vet vad det beror på iaf. Förhoppningsvis blir han snabbt bra igen när "blåmärket" försvunnit. Åkte till stallet och tittade till honom och efter det åkte jag med tjejerna till Korsika och solade och tog ett snabbt dopp när solen tittade fram bakom molnen. Fy va kallt det blev fort den försvann och när man var blöt.
Nu ska jag duscha och åka med älsklingen till hans mamma. Tror vi skulle grilla korv. Hoppas det för jag börjar bli riktigt hungrig. Kakor är inte så bra lunch... Mättar iaf itne så länge :) Får se om jag hinner hem till Cornelia på lite sing star senare. Vickan hade köpt en ny skiva :) Trodde att jag inte skulle ha någon röst idag för igår sjöng vi ordentligt. Superroligt är det :)

Dags att masa sig till duschen.

Kram! ♥

Billig shoppingtur

Handlade bara ett paket alvedon... Provade massa tunikor men köpte ingen. Var inte någon som jag föll för riktigt. Tråkigt men vad ska man göra...

Nu är jag på Kurras igen innan jag ska till stallet och natta hästarna. Gulliga Frida hade mockat åt mej idag. Super dupersnällt. Ska bara tvätta Giszes sår innan hästarna får mat. Efter det är det tänkt att tjejerna och jag ska sjunga singstar. Var superlänge sedan så det kommer bli skoj.
 
I morgon är det söndag. Helgen går så fort... Katrin ska sköta och rida Gisze i morgon. Får se vad vi hittar på då. Hoppas på fint väder!

Kram

Övernattning på Kurras

Vi blev kvar på Kurras i natt. Har så ont i nacken. Bäst att sova i sin egen säng, men kunde inte låta bli vin och drink igår. Inte gick det nå bra på pokern heller. Taskigt tålamod...
Nu är det snart dags att åka till stallet. Har stalltjäns idag. Mamma följer med och tar in hästarna sedan åker vi direkt till valbo. Lite jobbigt att det regnar nu. Får ta med mig regnkläder. Mockar efter vi varit i Valbo och innan jag nattar hästarna. Skulle vilja ha ett par sandaler och någon tunkia.
Nu kommer janne och hämtar upp oss.

Kramar! ♥

Det blev en dag på stranden

Oj vad jag har njutit i solen idag, Bara legar och lapat sol och svalkat mig i Storsjön. Mång dopp blev det.
Var till stallet tidtigt i morse. Rolig att rida nu när det känns bra :)
Jenny hämtade upp mig före 11 innan vi fortsatte till Hedåsen. Jenny skulle iväg tidigare men jag hade tur att Katrin var på stranden så jag kunde åka hem med henne lite senare. Smörjde in mig med solskydd 20 i morse. Vet inte om jag fått någon färg men det känns att huden är lite öm. Ska strax duscha. Man luktar inte gott av svett och solskydd, men ändå är det sommardoft på något vis. Syns ganska tydligt på stranden vilka som sommarjobbar eller har semester eller jobbar. Vill också vara sådär brun när jag haft mina tre veckors semester. Får hålla tummarna att vädret kommer vara kalas, slipper man längta utomlands också.
Ikväll blir det att vi åker till mamma och spelar poker. Hade planerat att åka till Ingrids stuga men tydligen skulle hennes dotter dit så det var ju lite synd. Får bli en annan gång.
Nu har missen fått tag i en fluga som den jagar. Dumt att hon är och krafsar på fönstret men roligt att hon har något att göra. Hon ligger ju mest...
Nu kommer husse hem! :)

Kram! ♥

Uppdatering

Dåligt med uppdatering nu för tiden.
Efter jobber är det hästen och sedan sovdag.
Har faktiskt börjat läsa böcker. Jätteskönt att koppla av med en bok. Har redan läst ute en och den andra boken är snart slut. Tog med mig några böcker från skolans "biblotek" hem idag så jag har till lata dagar på stranden :) Den första boken jag läste ut heter 14 år tillsalu. Jättebra. Sann historia om en tjej som säljer sig själv. Den andra heter Såld och handlar om trafficking. Den är också sann. Uscha för karlar! Man får så ont i magen man men kan inte sluta läsa. Vilka öden det finns.

Red Gisze en stund i ridhuset. Han kändes faktiskt rätt fin. Red honom lång och låg. Tror jag ska prova mina längre sporrar nästa gång. Han tar inte högerskänkeln...

Hade kvällstjänst idag, sista i sommar. Efter stallet åkte jag hem och mötte upp Jenny och gick en sväng. Ojojoj vad det är varmt. Blir klibbig bara man är utomhus men man ska inte gnälla. Ska tydligen bli kallare till helgen... Det var skönt med en lite promenad iaf. Älsklingen hade köpt hem en sallad som jag smaskade i mig när jag kom hem.
Nu sitter jag och kikar på Oskyldigt dömd. Rätt bra faktiskt. Snart kommer älsklingen hem. Ska hoppa in i duschen också för nu luktar jag inte gott vill jag lova :)

I morgon ska jag rida direkt på morgonen sedan blir det bad på Hedåsen med Jenny och eventuellt Jimmy. Ska bli jätteskönt. Längtar att få ligga och lapa sol och läsa bok en hel dag :) Kanske ska fira att Hendrik får semester med en drink i morgon på kvällen. Skulle vara mysigt med en båttur också eller kanske en utekväll? Var länge sedan nu... Den som lever får se vad som händer :) Ucha vad hemskt det lät :S

Kram!♥

RSS 2.0